Αναβαθμίστε την κουζίνα σας - οικονομικές αλλαγές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 10:19

Αναβαθμίστε την κουζίνα σας - οικονομικές αλλαγές

Η ανακαίνιση του σπιτιού κοστίζει ένα σωρό χρήματα, οπότε η αναδιαμόρφωση ενός χώρου παραμένει απλησίαστο όνειρο για πολλούς.

Ωστόσο, τι θα λέγατε αν μπορούσατε να αλλάξετε τον χώρο σας με ελάχιστα χρήματα; Ανακαίνιση δεν σημαίνει αναγκαστικά και ριζική αλλαγή, αλλά προσθήκη μικρών ανανεωτικών πινελιών.

Ενας από τους χώρους που θέλουν σίγουρα ανανέωση είναι η κουζίνα, μιας και είναι το δωμάτιο που μαζεύετε η οικογένεια για να γευματίσει ή να πιει τον καφέ της.

Για να αναβαθμίσετε, λοιπόν, την κουζίνα σας, πρέπει να κάνετε μόνο 6 αλλαγές.

Αλλάξτε χερούλια και πόμολα

Η αλλαγή των πόμολων και των χερουλιών σε ντουλάπια και συρτάρια θα αναβαθμίσει άμεσα την κουζίνα σας και δεν θα βγάλει και εκτός προϋπολογισμού. Επίσης, αντί να αγοράσετε καινούργια μπορείτε να βάψετε τα παλιά σας. Τίποτα δεν πάει λάθος με το χρυσό!

Μια πινελιά μαρμάρου

Καλύψτε μία επιφάνεια με όμορφο λείο μάρμαρο. Δεν είναι μόνο όμορφο διακοσμητικά αλλά είναι και λειτουργικό, μιας και δεν γεμίζει εύκολα σημάδια.

Βάψτε τα ντουλάπια σας

Ενα φρέσκο, ζωντανό χρώμα θα αλλάξει αμέσως τον τρόπο που βλέπετε την κουζίνα σας. Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια σας ή να τους βάλετε ταπετσαρία. Αν δεν είστε παιχνιδιάρικος χαρακτήρας, προτιμήστε κλασικό μαύρο ή άσπρο, αλλιώς παίξτε με κάτι πιο τολμηρό, όπως κίτρινο ή κόκκινο.

Μην ξεχνάτε το πράσινο

Τα λουλούδια και τα φυτά έχουν χώρο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Γεμίζουν με χρώμα την κουζίνα σας και με έναν τόνο αισιοδοξίας.

Αλλάξτε φωτιστικό

Συνήθως στις κουζίνες έχουν φωτιστικά που θυμίζουν ταινίες του '80. Αν το όλο στιλ της κουζίνας δεν έχει συγκεκριμένη διάθεση, π.χ vintage, προτιμήστε ένα statement φωτιστικό.

Δοκιμάστε να βάλετε ραφάκια

Τα ραφάκια στον τοίχο είναι μια πολύ καλή ιδέα, για να έχετε τα πράγματά σας πάντα σε τάξη. Επίσης, θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος, κάτι που είναι σημαντικό ιδιαίτερα για τις πιο μικρές κουζίνες.


Πηγή: iefimerida



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250