Amelia Earhart: Η πιλότος - μυστήριο τιμάται από την Google

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 14:20

Amelia Earhart: Η πιλότος - μυστήριο τιμάται από την Google

Amelia Earhart: Η πιλότος - μυστήριο τιμάται σήμερα 24 Ιουλίου από την Google με ένα doodle στο οποίο παρουσίαζεται να ποζάρει μπροστά από το αεροπλάνο της.

H Amelia Earhart, επισήμως δηλωθείσα ως εξαφανισμένη, παραμένει μία από τις ιστορικές γυναικείες φιγούρες και γεννήθηκε, σαν σήμερα, πριν από 115 χρόνια.

Η Amelia Earhart είναι η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό με το μονοκινητήριο αεροπλάνο της αλλά και η γυναίκα - θρύλος καθώς 75 χρόνια μετά την τελευταία της πτήση, το πτώμα και το σκάφος της Amelia Mary Earhart, δεν έχει βρεθεί ακόμα. Έτσι, με το όνομά της, συνδέεται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20 αιώνα.

Το πρωί της 20 Μαΐου 1932, η Earhart ξεκίνησε από το Harbour Grace του Newfoundland, με ένα κόκκινο Lockheed Vega 5B. Η πρόθεσή της ήταν να πετάξει μέχρι το Παρίσι, αναπαριστώντας την πτήση του Charles Lindberg. 14 ώρες και 56 λεπτά αργότερα, μετά από δυνατούς αντίθετους ανέμους και μηχανικά προβλήματα, η Earhart προσγειώνεται στο Culmore της Βορείου Ιρλανδίας. Ήταν η πτήση που διέσχισε χωρίς στάση τον Ατλαντικό και το πηδάλιο του αεροπλάνου ήταν στα χέρια μίας γυναίκας. Για το επίτευγμά της αυτό, έλαβε αρκετά παράσημα: από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, από τη Γαλλική κυβέρνηση, αλλά και το χρυσό μετάλλιο της National Geographic Society, μπαίνοντας στο πάνθεον των πρωτοπόρων.

Εκεί θα την περίμενε το σκάφος της Ακτοφυλακής Itasca αλλά το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Κάποια προβλήματα στην επικοινωνία του Lockheed Electra με το Itasca και κάποια προφανή προβλήματα στον εντοπισμό της θέσης, θα οδηγούσαν στην εξαφάνιση του σκάφους της Αμερικανίδας πιλότου.

Από τότε, από τις 2 Ιουλίου 1937, άπειρες ομάδες διάσωσης, αλλά και ερευνητές από όλο τον κόσμο, θα ψάχνουν τα απομεινάρια του σκάφους της Amelia Earhart, χωρίς καμία τύχη. Πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι έχουν στοιχεία και άπειρα βιβλία έχουν γραφτεί για την τύχη της θαρραλέας πιλότου.ήη

Πηγή: madata.gr

https://www.youtube.com/watch?fv=rUR8r06EtVE