Πίτα με λουκάνικα

Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 1 συσκευασία φύλλα κουρού
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
- 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. τριμμένο γκούντα
- 200 γρ. κατίκι
- 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 συσκευασία λουκάνικα
- λίγο αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε φέτες.
- Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Ανακατεύουμε τα αυγά με τα τυριά.
- Βάζουμε τις ζύμες σε 2 ταψάκια και γυρνάμε λίγο τις άκρες για να κάνουμε ένα τοίχωμα.
- Μοιράζουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα και τα πράσα στα 2 ταψάκια.
- Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μοιράσου: