Kοτόπουλο με λεμόνι και ελιές
Είναι ένα κλασικό πιάτο της βόρειας Αφρικής που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Ονομάζεται ταζίν, tagine, και απαιτεί όλα τα υλικά να μπουν μαζί σε κεραμικό σκεύος και να σιγοψηθούν για 2 ώρες. Το φαγητό γίνεται λουκούμι!
Εμείς θα απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα, γιατί δεν έχουμε σκεύος για ταζίν.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
- 1 κολοκυθάκι μέτριο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3 ντομάτες μέτριες
- 2 κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα ρεβύθια βρασμένα
- 4 πατάτες μέτριες
- 1 λεμόνι
- 10 ελιές πράσινες και μαύρες
- Λίγο τσίλι ή μπούκοβο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Μισό λίτρο νερό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Κόψτε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια
- Στο μεταξύ, καθαρίστε τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε τα
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια
- Στραγγίστε τα ρεβύθια και ξεπλύντε τα
- Πλύντε το κολοκυθάκι και την πιπεριά και κόψτε σε χοντρά κομμάτια
- Πλύντε το λεμόνι, κόψτε το σε κομμάτια, πετάξτε τη φλούδα
- Σε βαθύ ταψάκι βάλτε στριμωγμένα τα πάντα: κοτόπουλο και όλα τα υλικά
- Προσθέστε τσίλι ή μπούκοβο όσο θέλετε, αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε το νερό, σκεπάστε το ταψάκι καλά και ψήστε το φαγητό 2 ώρες
- Αφήστε το φαγητό σκεπασμένο ώσπου να σερβίρετε
- Δεν θα έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμο κοτοπουλάκι!
Μοιράσου: