Burger με τόνο
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
- 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
- πουρές από 2-3 πατάτες
- μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
- 1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κρόκοι αυγού
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα burger
- 4 ψωμάκια για burger
- μαγιονέζα
- λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, μαρούλι κτλ)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον πουρέ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
- Σε μια βαθειά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει σε κύβους. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν την πολύ υγρασία.
- Στη συνέχεια περνάμε τις πατάτες απο ένα κόσκινο με τη βοήθεια μιας χούφτας. Παίρνουμε τον πούρε, τον βάζουμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ, σε ένα μπόλ με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πλάθουμε 4 όμοια μπιφτέκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολα.
- Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τα burgers μας με ψωμάκια, μαγιονέζα και λαχανικά της αρεσκείας μας.
Μοιράσου: