Τα φυτά εσωτερικού χώρου που βελτιώνουν την υγεία σας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 13:58

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που βελτιώνουν την υγεία σας

Ανεβάζουν τη διάθεση και ενισχύουν τη δημιουργικότητα...

 

Σε ποιον δεν αρέσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου; Ομορφαίνουν και δίνουν χρώμα στον χώρο. Γνωρίζατε όμως ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου ανεβάζουν τη διάθεση, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και προωθούν την υγεία και ευεξία, όπως υποστηρίζουν μελέτες της NASA;

Τα σύγχρονα σπίτια είναι γεμάτα με ρύπους που μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας. Οι χημικές ουσίες από τα έπιπλα, τα χαλιά, τα χρώματα, τα απορρυπαντικά, τα αποσμητικά χώρου και τα καθαριστικά οικιακής χρήσης μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε στα σπίτια μας.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που φιλτράρουν αυτές τις χημικές ουσίες, καθαρίζουν τον αέρα και φωτίζουν τον χώρο μας.

Μπαμπού

bamboo.jpg

Το μπαμπού μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και 40 μέτρων και είναι ένα κομψό φυτό για κάθε δωμάτιο. Είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση της φορμαλδεΰδης που χρησιμοποιείται συχνά σε έπιπλα, οπότε τοποθετήστε το κοντά σε καρέκλες, καναπέδες και τραπέζια, με έμμεσο φως.

Φίκος

fikos.jpg

Ο φίκος είναι τροπικό αειθαλές φυτό με φωτεινά πράσινα και γυαλιστερά φύλλα. Είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση των ρύπων από τα έπιπλα και τα χαλιά, αν και μπορεί να γίνει λίγο «ευέξαπτο» καθώς μεγαλώνει. Κρατήστε τα φύλλα μακριά από τη σκόνη και το νερό στο πότισμα με μέτρο.

Χρυσάνθεμο

xrysanthema.jpg

Το πιθανότερο είναι να είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα πολύχρωμα λουλούδια. Τα συναντάμε συχνά σε ανθοδέσμες αλλά και ως γλάστρες είναι εξαιρετική επιλογή για την απομάκρυνση των χημικών ουσιών που βρίσκονται σε κόλλες, μπογιές, απορρυπαντικά και πλαστικά. Τα χρυσάνθεμα αγαπούν το έντονο φως και δίνουν χρώμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο κι αν βρίσκονται.

Αλόη

aloi.jpg

Η αλόη είναι ένα εξαιρετικό φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση ακόμα κι αν βρίσκεται σε ηλιόλουστη θέση. Απομακρύνει τις χημικές ουσίες από τα χρώματα και τα χημικά προϊόντα καθαρισμού και η γέλη στο εσωτερικό του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των εγκαυμάτων. Μεγαλώνει αργά αλλά μπορεί να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος.

Δράκαινα

drakaina.jpg

Η δράκαινα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου αργής ανάπτυξης που όμως επιβιώνει εύκολα και μπορεί εύκολα να φτάσει στο ύψος της οροφής όταν φροντίζεται σωστά. Το φυτό αυτό είναι το ιδανικό για την απαλλαγή από χημικές ουσίες που βρίσκονται στα βερνίκια, τις μπογιές αλλά και τη βενζίνη.




00 inkefalonia general ad 300X250