Αυτό είναι το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, 1.300 ετών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 10:57

Αυτό είναι το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, 1.300 ετών

Toν τίτλο του παλαιότερου ξενοδοχείου στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί η ίδια οικογένεια για 46 γενιές, για περισσότερα από 1.300 χρόνια, απολαμβάνει το Hoshi Ryokan

 

Toν τίτλο του παλαιότερου ξενοδοχείου στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί η ίδια οικογένεια για 46 γενιές, για περισσότερα από 1.300 χρόνια, απολαμβάνει το Hoshi Ryokan στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα είδος παραδοσιακού ιαπωνικού inn, στην πόλη Κομάτσου και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το παλαιότερο στον πλανήτη. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 718 και μέσα στους αιώνες έχει εξελιχθεί. Σήμερα, διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως 450 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους θρύλους, ο θεός του βουνού Hakusan επισκέφθηκε έναν βουδιστή ιερέα και του είπε να ανακαλύψει μία υπόγεια θερμοπηγή στο γειτονικό χωριό. Όταν η πηγή βρέθηκε, ο ιερέας ζήτησε από το μαθητή του, τον Garyo Saskiri, να κτίσει και να λειτουργήσει ένα σπα στο σημείο αυτό. Έκτοτε, η οικογένεια Hoshi λειτουργεί το ξενοδοχείο.

Σήμερα στο ξενοδοχείο μπορούν να μείνουν επισκέπτες από κάθε μέρος της γης. Το στυλ διακόσμησης των εσωτερικών του χώρων έχει γίνει μοντέρνο, ενώ άλλα μέρη του ξενοδοχείου έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. 

Η υποδοχή των επισκεπτών γίνεται με παραδοσιακή ιαπωνική τελετή. 

Κάθε δωμάτιο του Ryokan έχει ποιητική ονομασία. Ένα εξ αυτών βρίσκεται μέσα στον κήπο.

Η υποδοχή του επισκέπτη περιλαμβάνει την προσφορά του κιμονό Yukata, που σηματοδοτεί την είσοδό του σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο εκπληρώνει τις επιθυμίες των επισκεπτών του στο πλαίσιο της παραδοσιακής και ιστορικής ιαπωνικής φιλοξενίας, που θέτει στο επίκεντρο τηναπόλυτη ευτυχία.

Ως επιλογές χαλάρωσης, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους παραδοσιακούς ιαπωνικούς κήπους του με εξωτικά φυτά ή να φορέσουν το “yukata”, ένα βαμβακερό κιμονό, μετά τη χρήση των λουτρών, τα οποία είναι το highlight του ξενοδοχείου.

Στους χώρους του βρίσκεται επίσης ένα σπα κι ένα εστιατόριο με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών πιάτων. 

Το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 580 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και του γεύματος ενώ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συχνά δεν ικανοποιούνται αφού το ξενοδοχείο είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.

tornosnews.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250