Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Στις κορυφές του κόσμου χωρίς… σχοινιά!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012 15:52

Εικόνες που κόβουν την ανάσα - Στις κορυφές του κόσμου χωρίς… σχοινιά!

Οι φωτογραφίες του κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ το «National Geographic» τον ακολουθεί κατά πόδας στις επικίνδυνες αποστολές του! Ο λόγος για τον ξεχωριστό Alex Honnold, τον άνθρωπο που αψηφά τη βαρύτητα, ανεβαίνοντας στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου χωρίς σχοινιά.

Πρόσφατα, μάλιστα, ανακηρύχθηκε ως «ο καλύτερος soloist στον κόσμο», δηλαδή ο καλύτερος ορειβάτης χωρίς σχοινιά, τίτλος που του αξίζει και με το παραπάνω! Ο 26χρονος Alex κατάγεται από το Σακραμέντο των ΗΠΑ και από πολύ νεατρή ηλικία… πήρε τα βουνά!

Σιγά σιγά… έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ανεβαίνοντας στις πιο επικίνδυνες κορυφές, έρποντας στην κυριολεξία πάνω σε απότομους βράχους αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, κι όλα αυτά χωρίς σχοινιά προστασίας, παρά μόνο με ένα ζευγάρι καλά παπούτσι και μια τσάντα με κιμωλία για τα χέρια.

Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον άνθρωπο… spiderman, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν τις ικανότητές του μέχρι που είδαν τις φωτογραφίες, που πραγματικά κόβουν την ανάσα και στους πιο δύσπιστους!

Βασικό χαρακτηριστικό του, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι όχι μόνο σκαρφαλώνει στα πιο τρομακτικά σημεία του κόσμου χωρίς σχοινιά, αλλά το κάνει και πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, ανέβηκε στο Half Dome και El Cap σε μόλις 11 ώρες, ενώ έκανε τρεις συνεχόμενες αναβάσεις σε διάστημα 24 ωρών στο 915 μέτρων El Capitan!

«Είναι πραγματικά τρομακτικό να βρίσκεσαι εκεί πάνω αλλά είναι και μαγευτικό συνάμα. Δεν ξέρω αν θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου με όλο αυτό που κάνω, πάντως επιθυμώ να βλέπω τη θέα από ψηλα», δήλωσε ο Alex.

perierga.gr