Ταρτάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 12:11

Ταρτάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. φυστικοβούτυρο
  • μέλι ή μαρμελάδα φράουλα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ρευστή.
  • Αφήνουμε στην άκρη το μπολ για να κρυώσει  λίγο η σοκολάτα και να γίνει χλιαρή. Αυτό το κάνουμε γιατί αν η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή, το αποτέλεσμα θα είναι να σπάει η «τάρτα».
  • Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί για muffins με 12 θέσεις, ή και λιγότερες, χάρτινες θήκες μιας χρήσεως.
  • Βάζουμε σε κάθε θήκη δύο κουταλάκια του γλυκού από την ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας και διπλώνουμε στη μέση τη χάρτινη θήκη. Οταν την ανοίξουμε ξανά θα έχει καλυφθεί όλη εσωτερικά από ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας. Επειτα βάζουμε λίγη επιπλέον σοκολάτα στη βάση της θήκης (όπως στις φωτογραφίες).
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  • Γεμίζουμε κάθε θήκη με 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού από το φυστικοβούτυρο και από πάνω βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα ή μέλι. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα, «σφραγίζοντας» τα ταρτάκια.
  • Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ισιώνουμε την πάνω πλευρά.
  • Βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη για 30-45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις χάρτινες θήκες και σερβίρουμε.
  • Μετά μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και στην κατάψυξη για 1 μήνα.



00 inkefalonia general ad 300X250