Συντάκτρια της Vogue δίνει 6 βασικές συμβουλές διακόσμησης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 09:40

Συντάκτρια της Vogue δίνει 6 βασικές συμβουλές διακόσμησης

Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις.

Μικρές και μεγάλες αλλαγές μπορούν να φέρουν την ανανέωση μέσα στο σπίτι αλλά και στην διάθεση των κατοίκων του.

Η συντάκτρια της Vogue Φιόνα Γκόλφαρ, μοιράζεται τις ιδέες της για εσωτερική διακόσμηση με στυλ, με το σπίτι της να αποτελεί το πρότυπο.

  • «Μου αρέσει το χρώμα αλλά δεν είμαι φαν του να υπάρχουν ψηλά λουλούδια στο τραπέζι. Συνηθίζω να συλλέγω μπουκάλια και να τα χρησιμοποιώ σαν βάζα. Εχω την τάση να κολλάω σε ένα είδος λουλουδιού, αλλά εδώ έχω χρησιμοποιήσει νεραγκούλες. Διατηρώντας το ύψος σε χαμηλά επίπεδα, μπορούμε να δούμε άνετα τηλεόραση ή κάτι που γίνεται στην απέναντι πλευρά».

  • «Πρόσφατα έμεινα σε ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και παρατήρησα πως το κεφαλάρι ήταν κρεμασμένο σαν μια κουρτίνα, έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Ιδιοφυές! Για να το κάνετε χρησιμοποιήστε ένα πανί ή ένα κομμάτι υφάσματος που επιθυμείτε. Για την δική μου κρεβατοκάμαρα θα φτιάξω ένα με διαφορετικά χρώματα, ώστε να ταιριάζει με τα σοκολατί και κρεμ σεντόνια μου».

  • «Οταν ταξιδεύω επισκέπτομαι τις ντόπιες αγορές. Πάνω από τη μπανιέρα μου έχω ράφια γεμάτο πράγματα. Μικροσκοπικά χρωματιστά μπουκάλια από το Μαρακές, ένα μικρό κίτρινο βαν, μικρές κυρίες που κάνουν στριπτίζ από την Βιρμανία. Υπάρχουν, επίσης, ένα σωρό σαπούνια, που δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει αλλά αγοράζω -ως επί το πλείστον για το όμορφο περιτύλιγμα».

  • «Αυτά τα μπουκάλια είναι της γιαγιάς μου. Οταν ήμουν παιδί θυμάμαι πως τα είχε ένα μεγάλο τραπέζι στην κρεβατοκάμαρά της. Ημουν γοητευμένη μαζί τους. Τώρα πάνω σε αυτά τα ράφια, βρίσκονται απέναντι από το κρεβάτι μου. Εχω προσθέσει μερικά ακόμα και εξακολουθώ να τα απολαμβάνω κοιτάζοντάς όσο ποτέ».

  • «Εχω κολλήσει με τα σκεύη χαλκού, που συλλέγω από κρεοπωλεία και τα τοποθετώ σε άγκιστρα να κρέμονται. Δεν μου αρέσει να ψάχνω μέσα σε ένα συρτάρι για πράγματα».

  • «Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με τετράγωνα δείγματα ταπετσαρίας, που βρήκα στην αγορά. Μου θύμισε τις εκτυπώσεις του οίκου Prada. Ο άνθρωπος, που με βοήθησε, δεν είχε ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Περάσαμε ώρες για το φτιάξουμε, με εκείνον να ενθουσιάζετε πραγματικά!».


Πηγή: iefimerida