Οι κήποι αυτού του κάστρου μαγεύουν, αλλά πού να δείτε το εσωτερικό του

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 20:50

Οι κήποι αυτού του κάστρου μαγεύουν, αλλά πού να δείτε το εσωτερικό του

Πώς θα είναι να ζει κανείς σε αυτό το πανέμορφο σκωτσέζικο κάστρο, το οποίο είναι διάσημο για τους υπέροχους κήπους του;

 

Αν πάντα ονειρευόσασταν να ζήσετε σαν βασιλιάδες μέσα σε ένα κάστρο, σας έχουμε ευχάριστα νέα. Αν φυσικά διαθέτετε 5 εκατομμύρια λίρες. Αυτό το υπέροχο ιστορικό σκωτσέζικο κάστρο πωλείται.

Πρόκειται για το Earlshall Castle το οποίο βρίσκεται στην πόλη Φίφε και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, οκτώ σαλόνια, μια μεγάλη τραπεζαρία και αρκετά κτίσματα, μεταξύ των οποίων τρεις εξοχικές κατοικίες.

Περιγράφεται ως το αρχοντικό που θα ήταν το ιδανικό καταφύγιο διακοπών, καθώς περιβάλλεται από ένα διάσημο περιφραγμένο κήπο, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Sir Robert Lorimer.

Χτίστηκε από τον Sir William Bruce το 1546 και από τότε το έχουν επισκεφεί γαλαζοαίματοι μεταξύ των οποίων η Μαίρη, η βασίλισσα της Σκωτίας, και ο James VI της Σκωτίας.

Αργότερα αγοράστηκε από τον έμπορο Perthshire Robert Mackenzie, ο οποίος ανέθεσε στον 26χρονο αρχιτέκτονα Robert Lorimer την αποκατάσταση του κάστρου και τη διαμόρφωση του κήπου του.

Οι πιο πρόσφατοι ιδιοκτήτες του κάστρου ήταν ο Ολλανδός εφοπλιστής Paul Veenhuijzen και η σύζυγός του Josine. Εζησαν στο ακίνητο μαζί με τα τρία παιδιά τους και άνοιξαν τον κήπο για το κοινό.

Εκτός όμως από τους υπέροχους κήπους, αυτό που εντυπωσιάζει εξίσου είναι οι εσωτερικοί χώροι του κάστρου, που μοιάζουν με σκηνικό από ταινία εποχής.

Ωστόσο, ο κ. Veenhuijzen, ο οποίος σήμερα είναι 71 ετών, αποφάσισε να το πουλήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν του επιτρέπουν να ταξιδεύει συχνά από την Ολλανδία στη Σκωτία.

Ο ίδιος νιώθει άσχημα που πρέπει να αποχωριστεί αυτόν τον επίγειο παράδεισο:

«Πρόκειται για ένα υπέροχο, μαγικό μέρος περάσαμε αξέχαστες στιγμές εδώ. Ο κήπος είναι παγκοσμίως διάσημος, δεν έχω δει ποτέ κάτι ανάλογο, και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που το αγόρασα.

«Ελπίζω να βρεθεί κάποιος αγοραστής που θα το αγαπήσει όπως εμείς» πρόσθεσε.

Ομως, προσοχή! Φήμες λένε ότι είναι στοιχειωμένο, οπότε οι νέοι ιδιοκτήτες του πρεπει να είναι οπλισμένοι με ατσάλινα νεύρα...

thetoc.gr