Πότε τα καλσόν γίνονται εστία μικροβίων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 09:42

Πότε τα καλσόν γίνονται εστία μικροβίων

Τα καλσόν αποτελούν βασικό κομμάτι του στυλ το χειμώνα για όλες τις γυναίκες. Μερικές γυναίκες αγαπούν τις κομψές εμφανίσεις με ένα ζευγάρι μαύρο καλσόν, ενώ άλλες προτιμούν το διάφανο καλσόν.

Δεν έχει σημασία σε ποιο στρατόπεδο ανήκετε ή αν κάνει πολύ κρύο στην περιοχή που μένετε γιατί όπως κι αν είναι τα πράγματα σίγουρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα χρειαστεί να φορέσετε πολλές φορές καλσόν. Είναι από τα κομμάτια της ντουλάπας παραπλήσιο με τα εσώρουχα και τις κάλτσες. Αν όμως φορέσετε για παράδειγμα τη Δευτέρα στη δουλειά καλσόν, μπορείτε να φορέσετε το ίδιο και τη Τρίτη; Και τη Τετάρτη τι γίνεται; Μετά από πόσες χρήσεις ένα καλσόν θεωρείται βρώμικο;

Κι ενώ όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας δεν χρειάζεται να πλένετε το σουτιέν σας μετά από κάθε χρήση – ανάλογα βέβαια και τη δραστηριότητα – δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και με τα καλσόν.

Σκεφτείτε το: είναι κάτι που το φοράτε όλη μέρα στα πόδια σας. Εκεί μαζεύονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας (ναι, γι’ αυτό και μαζεύουν την άσπρη σκόνη), εγκλωβίζεται η υγρασία και παγιδεύεται ο ιδρώτας.

Οπότε ακόμη κι αν είστε η πιο καθαρή γυναίκα του κόσμου και απίστευτα καλά ενυδατωμένη, μάλλον θα πρέπει να πλένετε τα καλσόν σας, αν όχι κάθε μια χρήση, τότε κάθε 2 – 3 φορές.

Ωστόσο το πλύσιμο των καλσόν φαίνεται να δυσκολεύει πολλές γυναίκες. Ειδικά αν κάποιο αγαπημένο καλσόν είναι ακριβό, τότε είναι λογικό να φοβούνται μήπως σχιστεί. Πώς πλένουμε λοιπόν τα καλσόν;

Διαβάστε την ετικέτα

Κάποια καλσόν πλένονται στο πλυντήριο, κάποια άλλα όμως όχι. Ακόμη κι αν τα καλσόν σας πλένονται στο πλυντήριο, μην τα βάζετε ποτέ στο στεγνωστήριο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Παγώστε τα

Ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά δώστε προσοχή. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα καινούργιο ζευγάρι καλσόν, βρέξτε το με κρύο νερό και βάλτε το στην κατάψυξη. Το επόμενο πρωί αφήστε το να στεγνώσει. Η ψυχρή θερμοκρασία υποτίθεται πώς συστέλλει τις ίνες του καλσόν και το κάνει πιο ανθεκτικό ώστε να μην σκίζεται εύκολα.

Δυστυχώς όμως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει τα βακτήρια ούτε απομακρύνει τις μυρωδιές αλλά τουλάχιστον κάνει τα καλσόν σας να διαρκούν περισσότερο.

Επενδύστε σε μια τσάντα

Αν δεν έχετε ήδη μια τσάντα όπου φυλάτε όλα τα καλσόν σας, τότε να πάρετε μία ώστε να μην τα χάνετε. Στην ίδια τσάντα μπορείτε να κρατάτε τα κολάν και τις κάλτσες σας. Έτσι θα είναι τακτοποιημένα και δεν θα μπερδεύονται στο συρτάρι με τα εσώρουχά σας.

Μετρήστε τα

Αν φοράτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τουλάχιστον τρεις μέρες καλσόν, τότε πρέπει να έχετε τουλάχιστον τέσσερα καλά καλσόν στην ντουλάπα σας. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά αλλά ούτε και χάλια ποιότητας. Φροντίστε επίσης να έχετε ένα έξτρα καλσόν για ώρα ανάγκης .

Να είστε …ευγενικές με τα καλσόν σας

Φροντίστε πάντα να τα πλένετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό και προστατέψτε τα κατά το στύψιμο ενώ ο καλύτερος τρόπος να στεγνώνουν είναι πάντα στον ξηρό αέρα. Να λοιπόν που και τα καλσόν σας χρειάζονται φροντίδα!

baby.gr