Μήλα με καραμέλα, σοκολάτα και καρύδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 12:26

Μήλα με καραμέλα, σοκολάτα και καρύδα

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

 
Συστατικά
  • 4 μήλα φιρίκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. καρύδα τριμμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα μας.
  • Τους τοποθετούμε στη βάση από ένα ξυλάκι ή ένα στικ για γλειφιτζούρια.
  • Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
  • Βουτάμε τα μήλα μας στην καραμέλα και τα τοποθετούμε κάθετα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, και βουτάμε τα μήλα μας με την καραμέλα μέσα στη σοκολάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό και πασπαλίζουμε καρύδα από πάνω.