Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 12:31

Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά

Για την πικάντικη σάλτσα

  • ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ και έξτρα χυμό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κρεμμύδι μικρό, ξεφλουδισμένο
  • μία μεγάλη χούφτα μαϊντανό μόνο τα φύλλα του
  • 1 μικρό τσίλι, χωρίς τα σπόρια της
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για το κοτόπουλο

  • 6 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 μικρό τσίλι, χωρίς τους σπόρους
  • ρύζι για σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πικάντικη σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια , 2 κ.σ. νερό βραστό και 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε και δοκιμάζουμε για τη γεύση. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ ακόμα.

Για το κοτόπουλο

  • Τρίβουμε τα μπαχαρικά, το τσίλι και 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο. Βάζουμε το 1/3 από τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για το λιγότερο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει τραγανό και το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο. 
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και λίγο ρύζι.



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ