To νέο GOLF, δεν είναι GTI, δεν είναι TSi, είναι αυτό με την πρίζα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 07:26

To νέο GOLF, δεν είναι GTI, δεν είναι TSi, είναι αυτό με την πρίζα!

   Οσες εκδόσεις του Golf και αν έχετε οδηγήσει ή αποκτήσει στη ζωή σας, καμία δεν μοιάζει με την τελευταία! Το Golf έγινε ηλεκτρικό και... φορτίζει στην Ελλάδα

Το Golf της VW έχει πολλές εκδόσεις αλλά καμία τόσο ενδιαφέρουσα όσο η ηλεκτρική του, που τώρα διατίθεται και στην Ελλάδα και προσφέρει οικονομία και οικολογία σε ένα πακέτο που μπορεί να μην είναι φθηνό, αλλά προσφέρει δυνατότητες απόσβεσης του κόστους αγοράς!

Το e-Golf αποτελεί την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf. Με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115PS και ρoπής 270Nm,  το e-Golf επιταχύνει (0-80km) σε 6.9΄΄ με μέγιστη ταχύτητα τα 140km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 24,2 kWh εξασφαλίζει στο e-Golf αυτονομία μέχρι και 190km και φορτίζεται 3 εναλλακτικούς τρόπους:

  • -Σε οικιακή μπρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), 80% φόρτιση σε 10 ώρες, 100% φόρτιση σε 13 ώρες
  • -Σε σημείο φόρτισης τύπου Wallbox ρεύματος (AC), 80% φόρτιση σε 6 ώρες, 100% φόρτιση σε 8 ώρες
  • -Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) με εκτιμώμενο χρόνο φόρτισης τα 30 λεπτά (80%)

Η μέση κατανάλωση του e-Golf είναι 12,7kWh/100km το οποίο αντιστοιχεί σε 2,5€/100km

Το e-Golf διαθέτει 3 διαφορετικά οδηγικά προφίλ (normal, eco, eco+) και 5 επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, για βέλτιστη διαχείριση ενέργειας και επομένως αυτονομίας.

O μετρητής ενέργειας (Power Meter), ανά πάσα στιγμή πληροφορεί τον οδηγό του e-Golf για τη στιγμιαία ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης ενώ στον πίνακα οργάνων, παρέχεται πληροφόρηση για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία του e-Golf.

Μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής 9’’ του Discover Pro, ο οδηγός του e-Golf μπορεί να έχει επιπλέον στοιχεία πληροφόρησης, όπως την οπτική (μέσω του navigation) απεικόνιση της απόστασης που μπορεί να διανύσει, βάσει της υπολειπόμενης αυτονομίας.

Το e-Golf έχει βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

Καλώδια για φόρτιση σε οικιακή μπρίζα και σε wallbox, Front Assist με City Emergency Brake, φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω τεχνολογίας LED, φώτα ημέρας LED, discover pro με Car-Net Guide & Inform Plus (3χρόνια δωρεάν) και e-Remote (1 χρόνο δωρεάν), App Connect (Mirrorlink / Car Play / Android Auto), αισθητήρες στάθμευσης Park Pilot με ηχητική και οπτική ένδειξη και ζάντες αλουμινίου 16’’. Τα 38.900€ που απαιτούνται για την απόκησή του δεν είναι λίγα, αλλά είναι ανταγωνιστικά με άλλες προτάσεις στην ηλεκτρική κατηγορία.

 

thetoc.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250