Σχεδιάστε τα φρύδια σας εύκολα χωρίς λάθη!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 12:57

Σχεδιάστε τα φρύδια σας εύκολα χωρίς λάθη!

Προσοχή! Τα φρύδια πολύ συχνά δεν ξανά-φυτρώνουν. Θα μείνετε χωρίς φρύδι στο τέλος και θα το μετανιώνετε! Προσωπικά θεωρώ ότι το φρύδι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για να αναδειχτεί το μάτι,  το μακιγιάζ  και γενικά όλο το πρόσωπο.



Γι αυτό αν σκέφτεστε να βγάλετε τα φρύδια σας  ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βήματα μπας και γλιτώσετε την πιθανή πανωλεθρία! Φροντίστε να βγάλετε τα φρύδια σας κάπου που να έχει πολύ φως (π.χ. μπροστά από ένα παράθυρο) και να μην βιαστείτε.

Βήμα 1ο:  

Επιλέξτε το σχήμα που θέλετε να δώσετε στο φρύδι σας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε το σχήμα  που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και να το μιμηθείτε.

βήμα 2ο:
 αγοράστε τα απαραίτητα εργαλεία.(Αν τα δανειστείτε βεβαιωθείτε πως τα απολυμάνατε  πρώτα με οινόπνευμα)


Θα χρειαστείτε:

1.τσιμπιδάκι φρυδιών
2.βουρτσάκι φρυδιών
3.ψαλιδάκι φρυδιών 
προαιρετικά:
4.angledbrush (πινέλο με γωνιακές τρίχες)
5.σκιά(ένα με δυο τόνους  ποιο σκούρα απ τα φρύδια σας)ή μολύβι φρυδιών
6.τζελ ή κερί φρυδιών (το κερί που τα στρώνει όχι το κερί αποτρίχωσης).

Βήμα 3ο:

Χτενίστε τα φρύδια σας από την εσωτερική μεριά προς τα έξω και ξεκινήστε να βγάζετε τις περιττές τρίχες γύρω και ανάμεσα στα φρύδια σας. Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε το σχήμα, ακολουθείστε την παρακάτω εικόνα για να ξέρετε από πού θ’ αρχίζει, που θα τελειώνει και που θα κάνει τόξο το φρύδι σας(αν θέλετε να δημιουργήσετε τόξο).

Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε το εικονίδιο θα σας το εξηγήσω λίγο. Λοιπόν ξεκινάμε με την κάθετη γραμμή ‘’Α’’.  Τοποθετήστε ένα πινέλο ή ένα μολύβι για να δημιουργήσετε  την γραμμή ‘’Α’’ και βγάλτε όσες τρίχες περισσεύουν απ τα αριστερά.

Έπειτα γυρίζουμε το μολύβι/πινέλο μας και αντιγράφουμε την γραμμή ‘’C’. Η  μία άκρη θα ακουμπά το ρουθούνι της μύτης και η άλλη το φρύδι όπου θα είναι και το τέλος του. Όσες τρίχες απομένουν στα δεξιά τις βγάζετε.

Τέλος η γραμμή ‘’B’’ που σας δείχνει που πρέπει να είναι το τόξο πρέπει να είναι κάθετη εκεί που τελειώνει η κόρη του ματιού σας. Σ αυτό το σημείο 9α τοπο9ετήσετε το πινέλο για να δείτε που θ αφήσετε τις τρίχες να σχηματίσουν τόξο αλλά συνήθως φαίνετε από μόνο του στο αρχικό σχήμα των φρυδιών σας.


Οι γραμμές ‘’A, B, C ‘’ σ αυτό το εικονίδιο είναι για την απόλυτη συμμετρία στην απόσταση του φρυδιού από το μάτι. Αν θέλετε να το πετύχετε θα σας βοηθούσε να τις σχηματίσετε με ένα άσπρο μολυβάκι ματιών.

Βήμα 4ο:
Χτενίστε όλα τα φρύδια προς τα πάνω και κόψτε προσεκτικά με το ψαλιδάκι τις τρίχες που περισσεύουν μην πάτε παρακάτω γιατί θα αραιώσετε πολύ το φρύδι σας. Χτενίστε τις τρίχες προς τα κάτω και κάντε το ίδιο. Χτενίστε πάλι τα φρύδια σας από μέσα προς τα έξω για να πάρουν το κανονικό τους σχήμα..

Tip:οι ξανθιές είναι προτιμότερο να μην βγάζουν πολύ λεπτό το φρύδι τους. Συνήθως είναι αραιό και λεπτό από μόνο του οπότε μην το λεπτύνετε άλλο. Βήμα 5ο:
  Αν θέλετε να τονίσετε τα φρύδια σας, μπορείτε να τα ‘’γεμίσετε’’ με τη σκιά η με μολύβι φρυδιών. Αν έχετε ανοιχτόχρωμα φρύδια χρησιμοποιείστε μια απόχρωση μια η δυο φορές ποιο σκούρα. Χτενίστε τα φρύδια σας γι άλλη μια φορά ώστε να μην είναι τόσο σκληρό το αποτέλεσμα και αν τα φρύδια σας είναι ατίθασα χρησιμοποιείστε τζελ η κερί φρυδιών για να τα κρατήσετε στη θέση τους.

Tip: το highlight, δηλαδή μια σκιά λευκή συνήθως, ματ ή γυαλιστερή σηκώνει το φρύδι και υπογραμμίζει το σχήμα του και ολοκληρώνει το μακιγιάζ.

Και αυτό ήταν! Αν επακολουθήσετε πιστά αυτά τα 5 βήματα δεν θα μετανιώσετε για το αποτέλεσμα!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250