Χειμερινές βουτιές : 5 πισίνες που ονειρευόμαστε ότι θα βουτήξουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 20:04

Χειμερινές βουτιές : 5 πισίνες που ονειρευόμαστε ότι θα βουτήξουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας

Άλλες τοποθετημένες στρατηγικά στην άκρη του γκρεμού, άλλες με άπλετη θέα στον ορίζοντα κι άλλες γεμάτες με ιαματικό νερό, οι παρακάτω πισίνες είναι αυτές που ονειρευόμαστε ότι θα βουτήξουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

 

Blue Lagoon, Ισλανδία

Το Blue Lagoon είναι ένα γεωθερμικό σπα μοναδικό στο είδος του, που βρίσκεται στην Ισλανδία, μόλις 40km έξω από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ. Το νερό στις τεχνητές λίμνες για σπα, προέρχεται από τις φυσικές, θερμές πηγές που δημιουργήθηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί. Το νερό έχει ένα εκπληκτικό βαθύ μπλε χρώμα, είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και...η θερμοκρασία του είναι 37° - 39°C.

Τις κρύες μέρες του χειμώνα οι λίμνες περιβάλλονται από χιόνι και πάγο, ενώ ο ατμός γύρω τους αυξάνεται, δημιουργώντας έτσι μια απόκοσμη ατμόσφαιρα. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ισλανδίας και έναν απίστευτα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό προορισμό!

Myvatn Nature Baths , Ισλανδία

Ενα ακόμα ταξιδιωτικό must στην Ισλανδία!Ευεργετικές γεωθερμικές πηγές θα βρείτε στα λουτρά Myvatn Nature Baths.

Szechenyi Thermal Baths Βουδαπέστη

Το νεο-µπαρόκ Széchenyi Bath στη  Βουδαπέστη είναι το µεγαλύτερο spa θερµών πηγών της Ευρώπης και ένας από τους δηµοφιλέστερους προορισµούς της πόλης. Διαθέτει 18 πισίνες, 10 δωµάτια σάουνας και ένα χαµάµ. Αυτό που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης συµβαίνει στις καφετέριες -κουβέντα και καφές- στην Ουγγαρία θα το βρείτε λουόµενοι... στα Széchenyi Baths, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελεί σηµείο συνάντησης των ντόπιων και επικοινωνίας των νέων. Ανοιχτά από 06:00-22:00.

Sua Ocean Trench, ΣαμόαSua Ocean Trench, Σαμόα

Η παραδεισένια αυτή φυσική πισίνα είναι ένα άνοιγμα, μια τρύπα (κυκλοφορεί και με το κάπως άκομψο όνομα «μεγάλη τρύπα») με νερό, στο νησί Upolu στη Σαμόα. Οι μαρτυρίες λένε ότι είναι από τα πιο υπέροχα μέρη για να κολυμπήσει κάποιος, με τους λιγότερο τολμηρούς να κατεβαίνουν από τη σκάλα και τους πιο θαρραλέους να βουτάνε από ψηλά.

Glenwood Hot Springs, Κολοράντο

Η συγκεκριμένη πισίνα λειτουργεί σαν τα ιαματικά λουτρά, καθώς περιέχει 15 διαφορετικά μέταλλα που βοηθούν στην ανακούφιση του σώματος από τον πόνο, αλλά και στη χαλάρωσή του.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ