Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρευτείτε για να μη χωρίσετε ποτέ;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 20:23

Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρευτείτε για να μη χωρίσετε ποτέ;

Υπάρχει η «τέλεια ηλικία» για να επιτύχει ένα ζευγάρι τον «τέλειο γάμο»; Τι λένε οι επιστήμονες για την «τέλεια σχέση» που θα οδηγήσει σε έναν σωστό γάμο;

«Αν δεν παντρευτείς νωρίς θα μείνεις στο ράφι», είναι η συχνή προτροπή από πολλές μητέρες προς τις κόρες τους, (ναι, αυτό συμβαίνει ακόμα και στις μέρες μας) ή ακούμε τους φίλους μας να λένε στον ανύπαντρο της παρέας: «ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου». Υπάρχει όμως η «τέλεια ηλικία» που θα οδηγήσει σε έναν γάμο με διάρκεια; Στο ερώτημα απάντησε πρόσφατα ο Αμερικανός κοινωνιολόγος, Nicholas Wolfinger, από το πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ, ο οποίος για να βρει την ιδανική ηλικία που ένα ζευγάρι είναι πραγματικά έτοιμο για γάμο, μελέτησε τα στοιχεία της Εθνικής Έρευνας Οικογενειακής Ανάπτυξης (NSFG) από το 2006 μέχρι το 2010 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σωστή ηλικία για γάμο είναι μεταξύ των 28 και 32 χρόνων!



«Οι πιθανότητες του διαζυγίου μειώνονται όταν είναι κανείς στα τέλη των είκοσι και στην αρχή των τριάντα», δήλωσε ο Αμερικανός κοινωνιολόγος, ενώ «οι πιθανότητες ενός διαζυγίου αυξάνονται όταν κανείς βρίσκεται στα τελευταία έτη της τρίτης δεκαετίας και στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας», συμπλήρωσε ο Nicholas Wolfinger.

Ενώ οι δηλώσεις του καθηγητή από το πανεπιστήμιο της Γιούτα μεταδόθηκαν από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης σε διεθνές επίπεδο, αντιμετωπίστηκαν, επίσης, με μια δόση σκεπτικισμού. Ο Andrew G Marshall, ένας από τους πιο γνωστούς συμβούλους γάμου στη Βρετανία, θεωρεί ότι οι άνθρωποι προσπαθούν υπερβολικά για να δομήσουν την «τέλεια σχέση».

«Η τέλεια σχέση συνυπάρχει με την ιδέα ότι έχουμε έναν ισότιμο σύντροφο που μας καταλαβαίνει 100% και επειδή εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος όλα μας τα προβλήματα θα εξαφανιστούν και θα έχουμε την τέλεια σχέση», δήλωσε στην εφημερίδα Independent ο Marshall.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πολλά ζευγάρια ξοδεύουν χρήματα για το «τέλειο» νυφικό και την «τέλεια» τοποθεσία, όπου θα πραγματοποιηθεί ο γάμος τους και υποστήριξε ότι θεωρούν πως αν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης μπροστά στις οικογένειές τους δεσμεύονται και δεν θα χωρίσουν ποτέ. Όμως, ο Βρετανός σύμβουλος γάμου υποστήριξε, όταν ερωτήθηκε, αν υπάρχει «τέλεια ηλικία» για να γίνει ένας γάμος, ότι «η καλύτερη ηλικία για να παντρευτεί ένα ζευγάρι είναι όταν και οι δύο νιώθουν έτοιμοι και θέλουν να παντρευτούν».

Πηγή: protothema.gr