Η λέξη που δεν χρησιμοποιούν ποτέ - μα ποτέ - οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 22:36

Η λέξη που δεν χρησιμοποιούν ποτέ - μα ποτέ - οι επιτυχημένοι άνθρωποι

«Σκεφτείτε δύο φορές πριν μιλήσετε, γιατί τα λόγια και επιρροή σας θα φυτέψουν τον σπόρο είτε της επιτυχίας είτε της αποτυχίας στο μυαλό του άλλου», είχε πει ο συγγραφέας Ναπολέων Χιλ.

 

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε τις σκέψεις ή απλά για να απαντήσουμε είναι άκρως σημαντικές και παίζουν καθοριστικό ρόλο στο χώρο εργασίας. Εκεί, ο καθένας θέλει να ξεχωρίζει από τους πολλούς και να είναι επιτυχημένος

«Οι λέξεις μετράνε», εξηγεί η πρόεδρος της Well Said Inc. και συγγραφέας του βιβλίου ''Well Said! Presentation and Conversation That Get Results'', στο Business Insider, τονίζοντας πως οι μη συνειδητοποιημένες λέξεις μπορούν πράγματι να βλάψουν την αξιοπιστία στις σχέσεις με τους άλλους, να περιορίσουν τις ευκαιρίες και την πρόοδο.

Οπως υπογραμμίζει, η λέξη που δεν χρησιμοποιούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι στην εργασία τους είναι το «προσπαθώ».

Αν το αφεντικό σας σας λέει: «Χρειάζομαι την πρόταση αύριο στις 10 το πρωί για τη συνεδρίαση», η απάντησή σας δεν μπορεί να είναι: «Εντάξει, θα προσπαθήσω να την τελειώσω».

Η λέξη αυτή συνεπάγεται με την πιθανότητα να μην μπορείτε να ολοκληρώσετε την αποστολή σας, κάτι που δεν ταιριάζει με το εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, δείχνει στους ανωτέρους σας πως δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας.

Αντ' αυτού πείτε: «Ναι, θα την έχω τελειώσει» ή «Θα είναι αύριο στις 9 στο γραφείο σας».

Εάν το αίτημα του αφεντικού σας δεν είναι παράλογο, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πείτε τη λέξη «προσπαθώ».


iefimerida.gr