Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 14:14

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Μάθετε πώς θα εξαφανίσετε τον «εχθρό»Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον «εφιάλτη» της κάθε γυναίκας ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα ρούχα λιγοστεύουν και τίποτα δεν μένει κρυφό. Ήρθε η ώρα να μάθουμε καλύτερα τον εχθρό μας για να μπορέσουμε να τον εξαφανίσουμε! Οι αδύνατες γυναίκες δεν θα αποκτήσουν ποτέ κυτταρίτιδα; Δεν έχει καμία σημασία το σωματικό βάρος. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα δημιουργείται από το συνδυασμό διαφόρων αιτιών, όπως ορμονικές διακυμάνσεις, κακή διατροφή, δυσκοιλιότητα, στρες, έλλειψη άσκησης και κληρονομικότητα. Παρ' όλα αυτά, οι αυξομειώσεις του βάρους επιτείνουν το πρόβλημα και προκαλούν διαταραχές στη μικροκυκλοφορία, καθώς η ροή του αίματος της λέμφου στο λιπώδη ιστό επιβραδύνεται με αποτέλεσμα τη λιπογένεση.

Οι γυναίκες που πίνουν πολύ νερό καθημερινά δεν εμφανίζουν κυτταρίτιδα;

Το νερό είναι ένας πολύ καλός ενυδατικός και αποτοξινωτικός παράγοντας, που δεν πρέπει να αγνοείς. Φυσικά, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του τη συσσώρευση τοπικού λίπους. Συμβάλλει όμως στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Η γυμναστική από μόνη της μπορεί να «διώξει» την όψη φλοιού πορτοκαλιού;

Τίποτε από μόνο του δεν μπορεί να εξαλείψει την κυτταρίτιδα. Η άσκηση και ειδικότερα η αερόβια άσκηση, η σουηδική γυμναστική, το γρήγορο περπάτημα, η γιόγκα, το κολύμπι, το ανεβακατέβασμα στις σκάλες (στις μύτες των ποδιών) είναι εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις, οι οποίες έχουν αποτελέσματα εφόσον ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, διατροφικά συμπληρώματα και καλλυντικά σκευάσματα.

Τα διατροφικά συμπληρώματα κατά της κυτταρίτιδας βοηθούν;

Τα λιποδιαλυτικά συμπληρώματα βοηθούν σημαντικά την καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και εντείνουν τη λειτουργία της λιπόλυσης. Επίλεξε αυτά που έχουν έγκριση από τον Ε.Ο.Φ. και συνδύασέ τα με ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο, καθώς και τακτική άσκηση. Συζήτησε με το διατροφολόγο σου σχετικά με τον τρόπο που μπορείς να τα εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα.

Πηγή: myself.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ