Γιατί το φθινόπωρο επηρεάζει την ερωτική διάθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 13:10

Γιατί το φθινόπωρο επηρεάζει την ερωτική διάθεση

Οι μυρωδιές και οι εικόνες της άνοιξης αναμφίβολα ανεβάζουν την ερωτική μας επιθυμία, τι συμβαίνει όμως το φθινόπωρο;



Τονωτική δόση
Τα φύλλα των δέντρων μπορεί να πέφτουν, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη λίμπιντο. Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η τεστοστερόνη αυξάνεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του έτους. Αυτό υποστηρίζουν μελέτες που αφορούν στα επίπεδα των ορμονών ανάλογα με τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα αρχέγονα ένστικτά μας ή τις αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες (όπως το λιγότερο φως).

Περισσότερη έλξη
Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να είναι ο λόγος που οι γυναίκες παχαίνουν στη μέση σε σχέση με τους γοφούς το φθινόπωρο –αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν ερευνητές από τον Καναδά. Οι άνδρες αντιλαμβάνονται το γυναικείο σώμα ως πιο ελκυστικό κατά τους δροσερούς μήνες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception. Η τεστοστερόνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών και αυτό λειτουργεί υπέρ των γυναικών.

Βραδιά ραντεβού
Τι καλύτερο από μια ταινία στον καναπέ μια βροχερή νύχτα. Μπορεί μερικοί άνδρες να διαφωνήσουν, ωστόσο έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ έδειξε ότι όσο η θερμοκρασία πέφτει και τα δύο φύλα επιζητούν περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή.

Κρύο, καιρός για δύο!
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού πολλές φορές οδηγεί τα ζευγάρια να χωρίσουν ή να απατήσουν. Όσο πλησιάζει ο χειμώνας όμως, η ανάγκη για επιστροφή στην ασφάλεια και την οικειότητα μιας σχέσης μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο.




00 inkefalonia general ad 300X250