Μωσαϊκό: Το αγαπημένο σου γλυκό

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 17:01

Μωσαϊκό: Το αγαπημένο σου γλυκό

Το Mamapeinaoμας δίνει συνταγή για ένα δροσερό και πανεύκολο μωσαϊκό.

 

Υλικά:

2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας (125 γρ.) βούτυρο

3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας (90 γρ.) ζάχαρη άχνη

1/4 φλιτζανιού (25 γρ.) κακάο σε σκόνη

1/4 φλιτζανιού (25 ml) κονιάκ ή vinsanto

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 6

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ