Τι να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματος σου!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 13:36

Τι να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματος σου!

Σύμφωνα με τον Dr. Peter D’Adamo η ομάδα αίματος σου καθορίζει τον τρόπο που πρέπει να τρέφεσαι ώστε να ζεις μια υγιή και πλήρη ζωή.

 

Πρόκειται για έναν πολύ διάσημο νευροπαθητικό γιατρό που είναι ο συγγραφέας του βιβλίου: «Eat Right for Your Type: The Individualized Diet Solution for Living Longer, Staying Healthy & Getting Your Ideal Weight», δηλαδή «Φάε σωστά αναλόγως της ομάδας σου: Η εξατομικευμένη διατροφή για να ζήσεις περισσότερο, να μείνεις υγιής και να αποκτήσεις το ιδανικό βάρος».

Ο Dr. Peter D’Adamo πιστεύει ότι οι ομάδες αίματος είναι το πιο σημαντικό πράγμα όσον αφορά την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση, και ότι κάποιες τροφές μπορεί να βλάπτουν μία ομάδα αίματος ενώ να ευνοούν μια άλλη. Επίσης, ισχυρίζεται ότι ακόμη και ο τρόπος που αθλείσαι είναι στενά συνδεδεμένος με την ομάδα αίματος σου,

Κάποιοι experts διαφωνούν με αυτή τη μέθοδο διατροφής, αλλά από τότε που το βιβλίο του εκδόθηκε πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η θεωρία του D’Adamo βασίζεται στο ότι το κάθε άτομο έχει διαφορετικές αντιδράσεις στο φαγητό και οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ομάδα αίματος σου. Ισχυρίζεται ότι οι λεκτίνες (πρωτεΐνες δέσμευσης υδατανθράκων) ανταποκρίνονται στην κάθε ομάδα αίματος με διαφορετικό τρόπο.

Οι 4 διαφορετικές ομάδες αίματος είναι:

  •  Ομάδα Αίματος Α:

Στην συγκεκριμένη ομάδα αίματος συνέβη μια τρομερή αλλαγή πριν από 20.000 χρόνια, όσο η γεωργία αναπτυσσόταν. Για την ακρίβεια, όσοι έχουν τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος θα πρέπει να ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.

  •  Ομάδα Αίματος 0:

Επειδή είναι μία από τις αρχαιότερες ομάδες αίματος, καθώς χρονολογείται πριν από περισσότερα από 30.000 χρόνια πριν, και για αυτό απαιτεί μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες αίματος. Οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος 0 είναι επίσης γνωστοί ως «οι κυνηγοί».

  •  Ομάδα Αίματος B:

Όσοι ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα αίματος είναι επίσης γνωστοί και ως «νομάδες» επειδή έχουν την ικανότητα να είναι προσαρμοστικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα κι έχουν το πιο ευέλικτο πεπτικό σύστημα από όλους.

  • Ομάδα Αίματος AB:

Η διατροφή της συγκεκριμένη ομάδας βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτή που ενδείκνυται για τις ομάδες Β και Α. Επειδή αποτελεί την ομάδα αίματος που εμφανίστηκε μόλις πριν 1000 χρόνια, αποκαλούνται «τα αινίγματα».

Συγκεκριμένα οι τροφές που είναι οι ενδεικνυόμενες για κάθε ομάδα αίματος είναι οι εξής:

  •  Ομάδα Αίματος Α:

Συνίσταται η κατανάλωση:
Προϊόντων ολικής άλεσης (ζυμαρικά και ψωμί) και λαχανικών, μούρων avocados, σύκων, νεκταρινιών και μήλων. Επιτρεπόμενες πρωτεΐνες είναι οι ξηροί καρποί και η σόγια.

Αντενδείκνυται η κατανάλωση:
Κάθε είδους κρέατος, φασολιών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

  • Ομάδα Αίματος 0:

Συνίσταται η κατανάλωση:
Θαλασσινών, κόκκινου κρέατος, πουλερικών (κοτόπουλο/ γαλοπούλα), σπανάκι, kale, και μπρόκολο.

Αντενδείκνυται η κατανάλωση:
Οσπρίων, γαλακτοκομικών, αυγών καθώς και σπόρων και σιταριού.

  •  Ομάδα Αίματος B:

Συνίσταται η κατανάλωση:
Πράσινων λαχανικών, φρούτων, συγκεκριμένων δημητριακών, γαλοπούλας, κόκκινου κρέατος και ψαριού.

Αντενδείκνυται η κατανάλωση: 
Οποιουδήποτε σπόρου, φιστικιών, κοτόπουλου και καλαμποκιού.

  •  Ομάδα Αίματος ΑB:

Συνίσταται η κατανάλωση:
Tofu, θαλασσινών, γαλοπούλας, ψαριών, φασολιών, καρπουζιού, σύκων, μήλων και μπανανών.

Αντενδείκνυται η κατανάλωση: 
Καλαμποκιού, κόκκινου κρέατος και φαγόπυρου. Προσοχή επίσης απαιτείται στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και καφεΐνης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ