Το νέο νησί του κόσμου που έχουν πατήσει λίγοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 20:23

Το νέο νησί του κόσμου που έχουν πατήσει λίγοι

Ένα νέο νησί εμφανίστηκε στα βορειοδυτικά της Τόνγκα στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, έτσι παρόλο που το ενδιαφέρον για το νέο "στολίδι" είναι μεγάλο, λίγοι έχουν καταφέρει να πατήσουν σε αυτό (Pics)

 

Το νεότερο νησί της Γης δημιουργήθηκε 28 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Τόνγκα, Νουκουαλόφα στο  Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου της περιοχής.

 

 

Το νέο παράξενο, στολίδι της Γης δεν έχει ακόμη όνομα, λόγω της μικρής ηλικίας του. Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν το το νέο νησί δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό εξαιτίας της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, που μπορεί να το καταστρέψει ανά πάσα στιγμή.

 

 

 

 

Μέχρι στιγμή οι άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους στο νέο νησί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, παρόλα αυτά οι ντόπιοι ελπίζουν ότι θα καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της περιοχής.

 

 

 

Οι πρώτες έρευνες στο 1.640 τετραγωνικών μέτρων νησί καταγράφουν περισσότερες από 10 σπηλιές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους του παραμένει ανεξερεύνητο. 

 

 

 

(Πηγή: Mashable)