5 tips για να καίτε περισσότερες θερμίδες καθημερινά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 17:25

5 tips για να καίτε περισσότερες θερμίδες καθημερινά

Η απώλεια κιλών δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά με έξυπνους και απλούς τρόπους!

 

Όχι, δεν θα σας προτείνουμε μία ακόμη στερητική δίαιτα που θα σας κάνει να λιμοκτονήσετε. Υπάρχουν έξυπνα και καλά κρυμμένα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε χωρίς καν να το καταλάβετε…

Κοιμηθείτε πολύ

Η έλλειψη ύπνου συνδέεται άμεσα με την αύξηση του βάρους και την παχυσαρκία. Όταν το σώμα στερείται τον ύπνο, απελευθερώνει ορμόνες που επιβραδύνουν το μεταβολικό ρυθμό κι έτσι εμποδίζουν την απώλεια των περιττών κιλών.

Πιείτε παγωμένο νερό

Το σώμα καταναλώνει ενέργεια, δηλαδή θερμίδες, για να εξισώσει τη θερμοκρασία του νερού με τη θερμοκρασία του σώματος και παράλληλα το νερό εντείνει το αίσθημα του κορεσμού.

«Φορτίστε» τον οργανισμό σας με βιταμίνη D

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μυών, οι οποίοι όπως αναφέρθηκε καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας. Ο οργανισμός μας συνθέτει βιταμίνη D όταν οι ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με το δέρμα, λαμβάνουμε όμως τη βιταμίνη και από τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο κρόκος του αβγού, οι γαρίδες, τα ενισχυμένα δημητριακά και ο ενισχυμένος χυμός πορτοκαλιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D για να συμπληρώσετε τα αποθέματα του οργανισμού σας.

Περπατήστε

Οποιαδήποτε μορφή κίνησης συμβάλλει στη λεγόμενη θερμογένεση, δηλαδή την κατανάλωση ενέργειας, διαδικασία που λειτουργεί σωρευτικά ώστε να καίμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Ανεβείτε σκάλες, τρέξτε ή απλά κάντε τον περίπατο μια αγαπημένη, καθημερινή σας συνήθεια.

 

Δροσίστε το σπίτι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ενεργοποιούν την παραγωγή καφέ λίπους στο σώμα. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος που αποθηκεύει ενέργεια, το καφέ λίπος καταναλώνει ενέργεια. Ανοίξτε λοιπόν παράθυρα για να δροσιστεί το σπίτι ή χρησιμοποιήστε κλιματισμό στις μεγάλες ζέστες.

clickatlife.gr




00 inkefalonia general ad 300X250