7 το ξημέρωμα σεξ, 10 το πρωί ψώνια: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για κάθε δραστηριότητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 22:40

7 το ξημέρωμα σεξ, 10 το πρωί ψώνια: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για κάθε δραστηριότητα

Εχετε ακούσει σίγουρα τη φράση «κάθε πράγμα στην ώρα του». Τώρα οι ειδικοί το αποδεικνύουν και επιστημονικά, αποκαλύπτοντας ποια είναι η καλύτερη ώρα για κάθε δραστηριότητα, από τα ψώνια και τη γυμναστική, μέχρι το σεξ.

 

7πμ – 8πμ: Ιδανική ώρα για σεξ
Το ανθρώπινο σώμα παράγει τεράστια ποσότητα ορμονών και αδρεναλίνης εκείνες τις ώρες. Στους άνδρες, τα επίπεδα τεστοστερόνης αιχμής γύρω στις 7 και επίσης το πρωί είναι ξεκούραστοι, με αυξημένες αισθήσεις» εξηγεί η σεοξολόγος Σούζι Χέιμαν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutger στις ΗΠΑ, ο μέσος χρόνος που δαπανάται για ερωτικά παιχνίδια διπλασιάζεται το πρωί. Και, όπως είναι αναμενόμενο, αυτό είναι επίσης η στιγμή που τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να συλλάβουν ή να έχουν οργασμό, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μόντενα της Ιταλίας. «Είναι μια φυσική αντίδραση από το σώμα σας για να ενθαρρύνει την τεκνοποίηση» επισημαίνει η Χέιμαν.

8πμ – 9 πμ: Ιδανική ώρα για δύσκολους στόχους
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η καλύτερη ώρα να φέρετε εις πέρας το δυσκολότερο στόχο που έχετε να κάνετε. «Είναι όταν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης είναι υψηλότερα», εξηγεί ο καθηγητής Simon Folkard, διευθυντής του Κέντρου «Ρυθμοί του σώματος» στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. «Αυτή η αλλαγή αυξάνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας, δίνοντάς σας την ενέργεια και την ορμή να διαχειριστείτε δύσκολες καταστάσεις αποτελεσματικά» προσθέτει.

10πμ – 11 πμ: Η καλύτερη ώρα για ψώνια
Όπως κάθε γυναίκα ξέρει (προς απογοήτευσή της) τα ψώνια όταν είστε κουρασμένοι ή πεινασμένοι είναι μια καταστροφή. «Οι συνάψεις στον εγκέφαλο λειτουργούν κανονικά τρεις ώρες μετά το ξύπνημα, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και ένα γεμάτο στομάχι σημαίνει ότι είστε απολύτως έτοιμοι για τη λήψη αποφάσεων», λέει η ψυχολόγος Stephany Biello από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.

11 πμ – 12 πμ: Η καλύτερη ώρα να ζητήσετε αύξηση
Μιλήστε στο αφεντικό σας τώρα γιατί όταν η ενέργεια του ατόμου είναι στα υψηλότερα επίπεδα τότε δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που λέτε. Επίσης μπορείτε και εσείς να σκεφτείτε ταχύτερα και να διαχειριστείτε μία τέτοια συζήτηση.

1μμ – 2μμ: Η καλύτερη ώρα για μεσημεριανό
«Οι πεπτικές διεργασίες του σώματος είναι σε πλήρη αυτή την ώρα », εξηγεί ο Cath Collins, επικεφαλής διαιτολόγος στο Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο. «Το σώμα θα είναι σε θέση να αφομοιώσει σωστά τα τρόφιμα και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα»

2μμ – 3μμ: Η καλύτερη ώρα για τσάι
Αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο φλιτζάνι του τσαγιού της ημέρας σας, όμως γιατί αργότερα η καφεΐνη δεν θα προλάβει να διαλυθεί πάτε για ύπνο, προκαλώντας αϋπνία.

5μμ – 6μμ: Η καλύτερη ώρα για γυμναστική
«Μελέτες έχουν δείξει ότι η θερμοκρασία του σώματος και άλλες φυσικές παράμετροι κορυφώνονται προς το τέλος του απογεύματος, που σημαίνει θερμότεροι, πιο ευέλικτοι μύες μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή και ταχύτεροι χρόνοι αντίδρασης », εξηγεί ο Justin Way, επικεφαλής Personal Trainer στο γυμναστήριο Pure.

6μμ – 8μμ: Η καλύτερη ώρα για ποτό
Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε μερικά ποτά χωρίς να μεθύσετε. Πολλές λειτουργίες του σώματος επιβραδύνονται το βράδυ, πράγμα που σημαίνει ότι το αλκοόλ κινείται πιο αργά στην κυκλοφορία του αίματός σας από ότι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. «Αντίθετα το μεσημέρι είναι η χειρότερη στιγμή για να καταναλώσετε αλκοόλ, εκτός αν μπορείτε να πέσετε για ύπνο μετά» επισημαίνει ο Κόλινς.

10μμ – 11μμ: Η καλύτερη ώρα για ύπνο
Τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης είναι χαμηλά, ενώ το σώμα σας παράγει μελατονίνη, η οποία κορυφώνεται γύρω στα μεσάνυχτα. «Ο καρδιακός ρυθμός σας πέφτει μαζί με την θερμοκρασία του σώματός σας και τις ορμόνες του στρες, έτσι ολόκληρο το σώμα σας είναι έτοιμο για ύπνο,» εξηγεί ο καθηγητής Jim Horne από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου του Loughborough.