Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό φανάρι με ένα κουτί κονσέρβας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 10:06

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό φανάρι με ένα κουτί κονσέρβας

Εκμεταλλευτείτε τα τσίγκινα κουτιά της κονσέρβας και ανακυκλώστε τα… φτιάχνοντας καλοκαιρινά φανάρια που αφήνουν το φως να διαχέεται μέσα από τις τρύπες! Εντελώς ανέξοδα είστε σε θέση να «απογειώσετε» την ατμόσφαιρα στη βεράντα με τη βοήθεια ενός σφυριού, μερικών καρφιών και ενός σπρέι βαφής. Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να κατασκευάσετε ιδιαίτερα φαναράκια με το δικό σας μοτίβο και στυλ…

Τι θα χρειαστείτε: ένα τσίγκινο κουτί από κονσέρβα, ένα σφυρί, δυο – τρία καρφιά σε διαφορετικά μεγέθη, σύρμα, πένσα, σπρέι βαφής και κεράκια ρεσώ.

Βήμα 1ο: Αφαιρέστε τις ετικέτες από τα τσίγκινα δοχεία, γεμίστε τα με νερό και αφήστε τα μέσα στην κατάψυξη για ολόκληρο το βράδυ. Έτσι, το πρωί, όταν αρχίσετε να τρυπάτε τα τενεκεδάκια με το σφυρί και τα καρφιά… δεν θα λυγίσουν, καθώς στο εσωτερικό τους θα έχουν πάγο!

Βήμα 2ο: Πάρτε στα χέρια σας ένα σφυρί και ένα μεγάλο καρφί και ανοίξτε τρύπες σε διάφορα μεγέθη, είτε εντελώς τυχαία, είτε βάση ενός χάρτινου «οδηγού». Πιο συγκεκριμένα, εάν θέλετε το φως να βγαίνει μέσα από ένα μοτίβο π.χ. από μια καρδιά ή ένα αστέρι, τότε ζωγραφίστε μερικές τελείες σε ένα χαρτί και κολλήστε το πάνω στην κονσέρβα. Έτσι, θα αποκτήσετε έναν οδηγό που θα σας δείχνει που ακριβώς πρέπει να τρυπήσετε…

Βήμα 3ο: Κάντε δυο τρύπες στην κορυφή του δοχείου -μια αριστερά και μια δεξιά-, ώστε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση της λαβής του φαναριού. Κόψτε ένα σύρμα περίπου 12 εκατοστά και με μια πένσα διαμορφώστε το έτσι ώστε να έχει σχήμα καμπύλης, όπως οι κλασσικές λαβές των φαναριών. Στο τέλος, περάστε τις δυο άκρες του σύρματος μέσα από τις δυο τρύπες και περιστρέψτε τις προς τα μέσα, δημιουργώντας με την πένσα δυο μικρά άγκιστρα.

Βήμα 4ο: Βάλτε την κονσέρβα κάτω από τη βρύση μέχρι να λιώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του πάγου και ύστερα, σκουπίστε το με μια πετσέτα. Επόμενο στάδιο… η ζωγραφική με το σπρέι! Ακουμπήστε στο τραπέζι μια άχρηστη πετσέτα για να μην λερώσετε και βάψτε το εξωτερικό του φαναριού με ένα σπρέι σε καλοκαιρινό χρώμα, όπως είναι το ροζ, το κίτρινο ή το ανοιχτό πράσινο.

Βήμα 5ο: Όταν στεγνώσει το χρώμα μετά από αρκετή ώρα, τοποθετήστε μέσα τα κεράκια ρεσώ και απολαύστε τη ρομαντική ατμόσφαιρα στη βεράντα σας.

 

Πηγή: flowmagazine.gr




00 inkefalonia general ad 300X250