Βουτιές ευεξίας στα λουτρά Πόζαρ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 13:47

Βουτιές ευεξίας στα λουτρά Πόζαρ

Αυτό θα πει πηγή… απόλαυσης!

 
 
Τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων δυτικά της Αριδαίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη λουτρόπολη, με οργανωμένες εγκαταστάσεις, αρμονικά συνδυασμένες με το φυσικό τοπίο, που αποτελούν την ιδανική πρόταση για μια απόδραση στις πηγές… της απόλαυσης!

Τα λουτρά επισκέπτονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, καθώς οι ιαματικές πηγές ενδείκνυνται για παθήσεις του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, δερματικές και άλλες παθήσεις.

Η θερμοκρασία του νερού είναι στους 37 βαθμούς Κελσίου και οι πηγές βρίσκονται σε υψόμετρο 360-390 μέτρων κατά μήκος της κοίτης του Θερμοποτάμου ή Ρέμα Νικολάου.

Το ιαματικό νερό διοχετεύεται μέσω αγωγών μεγάλης ροής σε ειδικά διαμορφωμένες εσωτερικές – ατομικές ή ομαδικές – πισίνες, ενώ η μεγάλη πισίνα προσφέρεται για βουτιές χειμώνα-καλοκαίρι. Οι πιο τολμηροί μπορούν να επιλέξουν να απολαύσουν τα «χάδια» του νερού στους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι.

Στη γύρω περιοχή υπάρχει πλήθος καταλυμάτων, διαφόρων τύπων και κατηγοριών, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και βαλάντια.Καλές βουτιές!

newsbeast.gr