10 πράγματα που δεν ξέρατε για το στήθος σας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 13:05

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το στήθος σας

Το γυναικείο στήθος είναι κατά καιρούς το επίκεντρο της μόδας, της σεξουαλικής έλξης αλλά και της υγείας.

 

Οι γυναίκες το καλύπτουμε, το αναδεικνύουμε, το αλλάζουμε, μιλάμε γι΄αυτό - καμιά φορά μάλιστα το φοβόμαστε – αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για το στήθος μας; Εδώ είναι 10 συναρπαστικά πράγματα για το στήθος που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Οι γυναίκες παρατηρούν το στήθος

Και μάλιστα αρκετά. Μια μελέτη που χρησιμοποίησε μια συσκευή παρακολούθησης των ματιών έδειξε ότι ναι μεν οι άντρες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να παρατηρήσουν το γυναικείο στήθος αλλά και οι γυναίκες φαίνεται πώς κάνουν το ίδιο στις διπλανές τους και στις απέναντι!

Φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν

Το έχουμε όλες ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, αλλά υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα το σουτιέν σας να μην σας βολεύει. Σοβαρά τώρα, σκεφτείτε πόσες φορές σας έχει περάσει η ιδέα από το μυαλό ότι μπορεί το στήθος σας να μεγάλωσε ή να μίκρυνε.

Οι θηλές μπορούν να σας φέρουν σε οργασμό

Για όσες ακόμα αναρωτιέστε εάν μπορεί να προκληθεί οργασμός από τα στήθη: Ναι, είναι πολύ πιθανόν. Έρευνες έχουν συμπεράνει πως το «πείραγμα» της ρώγας και του στήθους γενικότερα ενεργοποιούν το ίδιο μέρος του εγκεφάλου της γυναίκας που ξυπνάει και με το πείραγμα της κλειτορίδας, οπότε για κάποιες γυναίκες ο οργασμός είναι ένας σίγουρος δρόμος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός καθοδήγησης. Θα πρέπει ο καλός σας να το ψάξει λίγο, να αφιερώσει λίγο χρόνο για να ανακαλύψει τι είδους πίεση και κίνηση ταιριάζει σε κάθε γυναίκα.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι θηλών

Μπορεί αυτό να σας ακούγεται περίεργο, αλλά έτσι είναι. Υπάρχουν λοιπόν τέσσερις διαφορετικοί τύποι θηλών. Οι «κανονικές» θηλές εξέχουν κατά μερικά χιλιοστά από τη θηλαία άλω (το στρογγυλό μέρος γύρω από τη ρώγα). Αυτές μεγαλώνουν ανάλογα με το αν ερεθίζονται ή κρυώνουν. Οι επίπεδες θηλές προεξέχουν μόνο όταν διεγείρονται ή όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν.

Υπάρχουν επίσης οι «φουσκωμένες» θηλές και οι «ανάποδες» θηλές που είναι στραμμένες προς τα μέσα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic, το τελευταίο δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν η ρώγα έχει στραφεί προς τα μέσα πρόσφατα, τότε η γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό της.

Το μέγεθος του στήθους αλλάζει

Σε πολλές γυναίκες το στήθος έχει μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της προεμμηνορροϊκής φάσης, επειδή το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης και προλακτίνης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης, ενώ ορισμένοι σεξολογοι υποστηρίζουν ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί έως και 25% κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής διέγερσης.

Στον θηλασμό δεν έχει σημασία το μέγεθος

Μια σύμβουλος θηλασμού εξηγεί στο iVillage: «Τα μεγαλύτερα στήθη έχουν υψηλότερο ποσοστό λιπώδη ιστού, σε σύγκριση με τα μικρά, αλλά αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην ποσότητα του γάλακτος που είναι σε θέση να παράγουν. Αν και οι γυναίκες με μικρό στήθος ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να φροντίσουν τα μωρά τους, το πρόβλημα, κυρίως λόγω στάσης, το αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με μεγάλο στήθος».

Κάθε μέρα φτιάχνονται περισσότερα από 4 εκατομμύρια νέα σουτιέν

Ποιος φοράει κάθε μέρα …πανοπλία;

Οι άντρες που προτιμούν γυναίκες με μικρά στήθη, έχουν οικονομική ευχέρεια

Έρευνες δείχνουν πως οι άντρες που προτιμούν γυναίκες με μικρά στήθη, έχουν οικονομική ευχέρεια, δεν ενδιαφέρονται να κάνουν οικογένεια και είναι λιγότερο σεξιστές σε σχέση με όσους προτιμούν γυναίκες με μεγάλο στήθος.

Το αριστερό στήθος είναι συνήθως μεγαλύτερο

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Και περίπου στο 65% των γυναικών, είναι το αριστερό.

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του στήθους

Με την πάροδο του χρόνου! Γι’ αυτό οι γιατροί προτείνουν να βάζετε ένα μαξιλάρι κάτω από το στήθος σας για υποστήριξη κάθε βράδυ.

Καληνύχτα!

baby.gr