Ιπτάμενο παλάτι: Το πολυτελές ιδιωτικό Boeing που αγγίζει τα όρια της υπερβολής [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 13:07

Ιπτάμενο παλάτι: Το πολυτελές ιδιωτικό Boeing που αγγίζει τα όρια της υπερβολής [εικόνες]

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα ιδιωτικά τζετ, είναι η επιτομή της πολυτέλειας αεροπορικά ταξίδια, αλλά υπάρχουν λίγοι εκλεκτοί που μπορούν να έχουν κάτι περισσότερο από αυτό, μετατρέποντας τα ιδιωτικά αεροπλάνα σε ιπτάμενα παλάτια.


Για να ικανοποιήσει αυτούς τους πελάτες, η Airbus και η Boeing άρχισε να παράγει κα να πουλάει «VIP» εκδόσεις των επιβατικών αεροσκαφών της με τα σήματα της Airbus Corporate Jet και η Boeing Business Jet.

Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα αεροπλάνα βασίζονται στα μοντέλα της σειράς Airbus Α320 ή Boeing 737, μια πρόσφατη μετατροπή VIP πήρε πολυτέλεια σε ένα νέο επίπεδο.

Ένας πολύ τυχερός, πολύ πλούσιος, και πολύ μυστικός πελάτης παρέλαβε ένα εξατομικευμένο Boeing 747-8, με συνολικό εμβαδό 444 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει κρεβατοκάμαρα, σαλόνια, γραφείο, καθώς και μια τεράστια τραπεζαρία.

Το Boeing 747-8 VIP είναι το μακρύτερο και δεύτερο μεγαλύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ. Τροφοδοτείται από μια ομάδα τεσσάρων κινητήρων General Electric GEnx, και μπορεί να πετάξει 8.000 ναυτικά μίλια ασταμάτητα.

iefimerida.gr