Feng shui: Τι συμβολίζει το κάθε χρώμα;

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 13:39

Feng shui: Τι συμβολίζει το κάθε χρώμα;

Τα χρώματα στη διακόσμηση και το design έχουν τη φοβερή ικανότητα να μεταδίδουν την ενέργεια τους στο χώρο. Το feng shui έχει μελετήσει καλά την αύρα που εκπέμπει το κάθε χρώμα και το στοιχείο όπου ανήκει, ενώ μας υπενθυμίζει πόσο σοβαρά θα έπρεπε να τα λαμβάνουμε υπόψη μας, όταν πρόκειται να διακοσμήσουμε. Ο χώρος στον οποίο κατοικούμε αντανακλά την προσωπικότητα μας, το ίδιο και τα χρώματα που επιλέγουμε.


Δείτε τις αξίες που αντιπροσωπεύει το κάθε χρώμα σύμφωνα με το feng shui.

Το μαύρο συμβολίζει το άγνωστο και την αιωνιότητα με στοιχείο το νερό. Χρησιμοποιήστε το για να δεσμεύσετε τη δυνατή του ενέργεια στην είσοδο του σπιτιού σας αλλά και στην κουζίνα.

Το γαλάζιο είναι ένα αγαπημένο feng shui χρώμα, αφού αντιπροσωπεύει το συναίσθημα, την ψυχική ηρεμία και την ειρήνη, έχοντας ως στοιχείο το νερό την πηγή της ζωής.

Το καφέ είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα του feng shui τα τελευταία χρόνια. Συμβολίζει τη δύναμη, τη σταθερότητα μεταδίδοντας τη γήινη ενέργεια του. Στοιχείο του είναι το ξύλο και η ενέργεια του συνδέεται με τα πλούτη, την τύχη και την υγεία.

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της κοινωνικότητας και του ανοιχτού πνεύματος με στοιχείο τη φωτιά. Ένας χώρος με πορτοκαλί αποχρώσεις προδιαθέτει για φιλικές συζητήσεις και μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας όνειρα.

Το πράσινο συμβολίζει την ανάπτυξη, την υγεία, την ζωντάνια και έχει στοιχείο το ξύλο. Είναι στενά συνδεδεμένο με τη φύση μεταφέροντας στον εσωτερικό χώρο τα θεραπευτικά της vibes.

To γκρι είναι ο χρώμα της διαύγειας, της ουδετερότητας και της σοφίας με στοιχείο το μέταλλο. Ταιριάζει απόλυτα σε soisticated decor.

Το μοβ είναι το χρώμα του μυστηρίου και της αριστοκρατίας με στοιχείο τη φωτιά. Τα σημεία που βοηθούν περισσότερο στην μετάδοση της ενέργειας του είναι τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως τα μαξιλάρια και οι τοίχοι.

Το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης, της γαλήνης, που εκπέμπει απαλότητα με στοιχείο τη φωτιά. Επηρεάζει θετικά τη διάθεση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, του θάρρους και του ερωτισμού, ενώ είναι το πιο χαρακτηριστικό για το feng shui χρώμα που αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς. Προκαλεί ενθουσιασμό και ερωτική επιθυμία, ενώ πέρα από την κρεβατοκάμαρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού σας.

Το λευκό είναι το χρώμα της αθωότητας, της φρεσκάδας, συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα και έχει στοιχείο το μέταλλο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ένας λευκός χώρος προκαλεί ηρεμία.

To κίτρινο είναι το χρώμα του φωτός, της ευεξίας και της χαράς. Το στοιχείο του είναι ή γη ή η φωτιά. Μπορείτε εύκολα να το διαχειριστείτε στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου της κουζίνας, ακόμη και του καθιστικού.

youweekly.gr



00 inkefalonia general ad 300X250