Επτά δυναμωτικές τροφές για σούπερ ενέργεια [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 13:59

Επτά δυναμωτικές τροφές για σούπερ ενέργεια [εικόνες]

Ξεχάστε τις σοκολάτες και τα ενεργειακά ποτά, που σας δίνουν ενέργεια. Επτά υγιεινές τροφές μπορούν να σας χαρίσουν την πολυπόθητη τόνωση, χωρίς να σας ανεβάσει το νούμερο της ζυγαριάς.


Ξηροί καρποί

Με την κατανάλωση ανάλατων ξηρών καρπών το σώμα εφοδιάζεται με αρκετή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, χωρίς να υπάρχει κάποια επεξεργασία.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά βοηθούν την υγεία του εντέρου και την καλή πέψη, ενώ συμβάλλει και στην καταπολέμηση της κόπωσης.

Σολωμός

Είναι γεμάτος με Ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, βιταμίνη Β6, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Τα τελευταία βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

Μανιτάρια

Μια κούπα από μανιτάρια περιέχουν το 50% του σιδήρου που χρειάζεται στον οργανισμό, το οποίο είναι βασικό για την μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα. Η διαδικασία αυτή τροφοδοτούν τα όργανά μας να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Σπανάκι

Υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγνήσιο και ποτάσιο.Τα τρία αυτά θρεπτικά συστατικά λειτουργούν σαν τονωτική ένεση.

Γλυκοπατάτες

Πηγή υδατανθράκων, περιέχουν, επιπλέον σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες C και D, τα οποία βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και βοηθά στη μείωση της κόπωσης.

Αυγά

Τα αυγά είναι η πηγή πλήρους πρωτεΐνης για τον οργανισμό, παρέχοντας το 30% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού. Μετά από κουραστικές δραστηριότητες, όπως η γυμναστική, είναι απαραίτητα στον οργανισμό.


iefimerida.gr