Πώς θα έχει η selfie σας τα περισσότερα likes;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 13:38

Πώς θα έχει η selfie σας τα περισσότερα likes;

Η κουλτούρα του selfie δεν είναι μια ναρκισσιστική φιλοσοφία (τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτό). Οι απανωτές φωτογραφίες του εαυτού σε καθημερινή βάση και με στόχο, εν μέρει, την κοινοποίηση, εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς, τους οποίους γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, οι θιασώτες αυτού του κινήματος, ενώ ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι η ημερολογιακή καταγραφή της καθημερινότητας για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Αν όμως, οι ιστορικοί του μέλλοντος σας αφήνουν αδιάφορους και ο βασικός σας στόχος είναι η κοινοποίηση της φωτογραφίας σας στα κοινωνικά δίκτυα και η συλλογή των likes των φίλων σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για το πως θα το πετύχετε αυτό και τι είναι, τελικά, αυτό που θα κάνει τη seflie σας viral…

 

Σημασία έχει η στιγμή
Μην ανεβάζετε φωτογραφίες αργά το βράδυ, νωρίς το πρωί ή τις ώρες της ημέρας που οι περισσότεροι φίλοι σας δεν πρόκειται να δουν την ανάρτησή σας. Αφού θέλετε να προμοτάρετε τον εαυτό σας, μιμηθείτε τους επαγγελματίες του marketing, φροντίστε να μη χαθεί στο timeline η selfie σας και ανεβάστε τη, όταν οι περισσότεροι από τους φίλους σας θα είναι online για να τη δουν και να πατήσουν like επιτόπου.

Σημασία έχει το σημείο
Μην ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας, αυτές έστω, που θέλετε να «πουλήσετε», σε ένα κοινωνικό δίκτυο που δεν έχει πολλούς εγγεγραμμένους. Είτε αυτό είναι το facebook, είτε το instagram, είτε το pinterest, βρείτε εσείς σε ποιον από τους τρεις λογαριασμούς σας έχετε την περισσότερη κίνηση και ανεβάστε εκεί τη φωτογραφία και τις... μετοχές σας. Όσο καλή και να είναι μια φωτογραφία, χρειάζεται ο κόσμος για να τη δει!

 

Σημασία έχουν τα hashtags
Αν δε σας φτάνουν τα likes των φίλων και θέλετε ολάκερο το facebook να δει τη φάτσα σας, χρησιμοποιήστε έξυπνα, πρακτικά και αποτελεσματικά hashtags και θα εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης ατόμων από όλο τον κόσμο. Αφού θέλετε λοιπόν πολλά likes, θα πρέπει να στοχεύετε ψηλά!

Σημασία έχει το φως
Ο κακός φωτισμός, μπορεί να καταστρέψει μια καλή φωτογραφία και μια κακή φωτογραφία μπορεί να καταστρέψει εσάς. Μη χαραμίζετε, λοιπόν, την ενέργεια και το προσεγμένο μακιγιάζ σας σε σκοτεινές φωτογραφίες. Αφού έχει σημασία για εσάς η συλλογή των likes, φροντίστε να δώσετε στον κόσμο, ένα καλό λόγο να το πατήσει το like και το φως πάντα βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημασία έχει η λεζάντα
Το χιούμορ, επίσης, ανεβάζει τις μετοχές σας και λύνει τα χέρια όσων θέλουν να πατήσουν το like, αλλά δεν θέλουν και να παρεξηγηθούν ότι σας φλερτάρουν διαδικτυακά. Μια έξυπνη λεζάντα, ακόμα, θα αυξήσει τη δημοτικότητα της ανάρτησής σας, αφού θα αποσπάσει και ψήφους που προορίζονται αποκλειστικά για το λεκτικό κομμάτι της δημοσίευσης. Είτε τους αρέσουν τα σχόλιά σας, είτε οι φωτογραφίες σας, το σημαντικό είναι ότι τους αρέσετε!

Σημασία έχει η γωνία
Προσέξτε τη γωνία από την οποία θα τραβήξετε τη selfie σας, για να αναδείξετε την ομορφιά σας και όχι το προγούλι σας. Επιπλέον, μη δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο, κάντε τη να μοιάζει φυσική και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ακόμα κι αν μόνο εσείς γνωρίζετε ότι τραβήξατε τουλάχιστον δέκα, για να πετύχετε τη γωνία, το φωτισμό και την έκφραση.

Προσθέστε κάτι ενδιαφέρον
Οι επαναλαμβανόμενες selfie, αργά ή γρήγορα θα κουράσουν τους φίλους σας, που από το like θα περάσουν στο στάδιο που θα μπλοκάρουν τις αναρτήσεις σας. Μην επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά προσθέτετε σε κάθε φωτογραφία και ένα διαφορετικό στοιχείο, που θα κάνει το πλάνο, πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο. Συνεχίστε, λοιπόν, να βγάζετε φωτογραφίες τον εαυτό σας, αλλά την επόμενη φορά φροντίστε να φαίνεται και ο πύργος του Άιφελ, μπροστά από τον οποίο στέκεστε...