Από εδώ ψωνίζουν μαϊμού Louis Vuitton, Chanel και Ηermes οι επώνυμες Ελληνίδες -Ο έμπορος που τους πουλά τις τσάντες αποκαλύπτει [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 12:24

Από εδώ ψωνίζουν μαϊμού Louis Vuitton, Chanel και Ηermes οι επώνυμες Ελληνίδες -Ο έμπορος που τους πουλά τις τσάντες αποκαλύπτει [εικόνες]

«Οι Ελληνίδες είναι οι καλύτερες πελάτισσές μου». Αυτό ισχυρίζεται ο Μοrris, ο Τούρκος έμπορος της Κωνσταντινούπολης με το πιο γνωστό μαγαζί με απομιμήσεις τσαντών μεγάλων οίκων μόδας.

Μιλώντας στην Espresso, ο Morris αποκαλύπτει ότι το μαγαζί του στην Κωνσταντινούπολη το έχουν επισκεφθεί «πρώτα ονόματα» του ελληνικού πενταγράμμου, του θεάτρου και της πολιτικής. «Οι πελάτισσές μου είναι κυρίως επώνυμες κυρίες άνω των 40 ετών, οι οποίες προτιμούν τις απομιμήσεις ακριβών δερμάτινων τσαντών με υπογραφές μεγάλων οίκων του εξωτερικού. Οι περισσότερες είναι τραγουδίστριες, κοσμικές αλλά και πολιτικοί». Ονόματα, ως καλός επαγγελματίας, δεν θέλησε να αποκαλύψει, ωστόσο ανέφερε ότι οι Ελληνίδες επώνυμες είναι πολύ καλές στο παζάρι και αρκετά επίμονες μέχρι να πετύχουν την τιμή που επιθυμούν.

Ο Τούρκος έμπορος, μιλώντας στην Espresso, αποκαλύπτει και τις συνήθειες των κοσμικών κυριών από την Ελλάδα. Οπως λέει επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη τα Σαββατοκύριακα και η πρώτη στάση που κάνουν είανι η κλειστή αγορά στο Καπαλί Τσαρσί, στην οποία βρίσκει κανείς πολλές προσφορές σε δερμάτινα είδη και αξεσουάρ.

Το μαγαζί του Morris, όπως εξηγεί ο ίδιος προφέρει και... εχεμύθεια, αφού διαθέτει πριβέ χώρο, όπου οι επώνυμες κυρίες ενημερώνονται για τις τάσεις της μόδας και για τις απομιμήσεις που κυκλοφορούν.
Τι επιλέγουν

Οπως αποκαλύπτει ο Morris, οι επώνυμες Ελληνίδες επιλέγουν τα πιο γνωστά και τα πιο ακριβά κομμάτια των οίκων, τα οποία είναι πολύ καλοφτιαγμένα και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις γνωστές τσάντες-μαϊμού. Οι μάρκες που επιλέγουν συνήθως είναι οι εξής: Chanel, Hermes, Prada, Celine και Louis Vuitton.

Κapali Karsi

Το Καπάλι Τσαρσί, η χαοτική κλειστή αγορά στην οποία βρίσκεται και το μαγαζί του Morris είναι ο παράδεισος του τουρίστα καταναλωτή. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θεωρείται εκτός των άλλων και ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Στα 75 λαβυρινθώδη δρομάκια στεγάζονται  4.000 μαγαζιά που πωλούν από αντίκες και χαλιά μέχρι δερμάτινα, κοσμήματα, υφάσματα, είδη σπιτιού και κάθε λογής μικροαντικείμενα.

Φωτογραφίες από τα μαγαζιά στο Καπάλι Τσαρσί που πωλούν μαϊμού τσάντες:

iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ