Αυτή είναι η δημοφιλέστερη λέξη στο διαδίκτυο για το 2014

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 10:05

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη λέξη στο διαδίκτυο για το 2014

Η πιο δημοφιλής «λέξη» στον κόσμο για τη χρονιά που φεύγει, είναι ουσιαστικά ένα σύμβολο που σημαίνει αγάπη! Η καρδιά ήταν ο «χαρακτήρας» που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σε blogs, Facebook, Twitter, αλλά και σε 250.000 παγκόσμια ειδησεογραφικά sites τους τελευταίους 12 μήνες.

Το Global Language Monitor του Οστιν, στις ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα, που αναλύει τη χρήση λέξεων και συμβόλων σε blogs, social media και σε 250.000 από τα πιο δημοφιλή ειδησεογραφικά sites σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αναλυτές εντόπιζαν το σύμβολο της καρδιάς δισεκατομμύρια φορές κάθε ημέρα παγκοσμίως.

Ψηλά στη λίστα βρέθηκε το όνομα «vape», από το vaporise, που σημαίνει «εξατμίζω» και αναφέρεται στην πολύ διαδεδομένη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου το 2014.\

Η λέξη «Έμπολα» βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, μπροστά από τον «Πάπα Φραγκίσκο» και τον «πρίγκιπα Γεώργιο» (τον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον).

Σχετικά με τις πιο δημοφιλείς φράσεις για το 2014, στην πρώτη θέση ήταν το «Χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε». Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιήθηκε ευρέως ανά τον κόσμο μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του Αφροαμερικανού έφηβου Μάικλ Μπράουν, τον Αύγουστο στο Σεντ Λιούις.

koutipandoras.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ