Δείτε πως θα αποκτήσετε δροσερή αναπνοή!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:57

Δείτε πως θα αποκτήσετε δροσερή αναπνοή!

Κατά γενική ομολογία, σε κανέναν δεν αρέσει να έρχεται σε δύσκολη θέση επειδή η ανάσα του έχει δυσάρεστη μυρωδιά.

Η δυσοσμία στην αναπνοή δεν ευθύνεται μόνο στις εκάστοτε τροφές που καταναλώνουμε. Σίγουρα, παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά πολλές φορές η κακοσμία του στόματος οφείλεται στην κακή στοματική υγιεινή πάνω απ” όλα.

Δείτε λοιπόν εν συνεχεία τους πέντε βασικούς κανόνες, ανεξάρτητα από τις τροφές που καταναλώνετε, για να έχετε πάντα δροσερή αναπνοή!

1. Να πίνετε άφθονο νερό

Πίνοντας νερό λιπαίνεται το στόμα μας, κρατώντας μακριά τα βακτήρια που οδηγούν σε δυσάρεστη αναπνοή. Τα εμφιαλωμένα ποτά, αναψυκτικά, αθλητικά ποτά και μερικά εμφιαλωμένα προϊόντα με παγωμένο τσάι είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην κακή αναπνοή, αλλά ταυτόχρονα φθείρει και το σμάλτο των δοντιών σας. Η σόδα είναι ακόμη πιο όξινη. Γι” αυτόν τον λόγο μειώστε την κατανάλωση τέτοιων ποτών και αντικαταστήστε τα με περισσότερο απλό νερό.

2. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας σε καθημερινή βάση

Είναι καλό, εκτός από την οδοντόβουρτσα να αφιερώνετε 1-2 λεπτά παραπάνω και να χρησιμοποιείτε και οδοντικό νήμα. Είναι το καλύτερο μέσο για να βγάλετε υπολείμματα τροφών που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια και τα οποία, όσο σαπίζουν, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούν στα δόντια, τα ούλα και συνακόλουθα στην αναπνοή σας, αφού τρέφουν τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

3. Καθαρίστε και την γλώσσα σας

Τα βακτήρια κολλούν στις γευστικές απολήξεις της γλώσσας και απελευθερώνουν ένα υποπροϊόν αποβλήτων που προκαλεί δυσοσμία. Όταν χρησιμοποιείτε μια ξύστρα γλώσσας ή βουρτσίζετε τη γλώσσα σας, μπορείτε να εξολοθρεύσετε αυτά τα βακτήρια, τα υποπροϊόντα και την πλάκα που δημιουργούν στην επιφάνεια της γλώσσας.

4. Κάντε μπουκώματα με στοματικό διάλυμα που περιέχει ψευδάργυρο

Το σάλιο απομακρύνει με φυσικό τρόπο την οσμή και τα βακτήρια, οπότε ο στόχος μας είναι να διατηρούμε το στόμα μας υγρό. Το αλκοόλ, που περιέχεται σε πολλά στοματικά διαλύματα, στεγνώνει το στόμα μας και οδηγεί στην συσσώρευση περισσοτέρων βακτηρίων.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Η μαγειρική σόδα είναι αντιβακτηριακή, δεν υπάρχει αλκοόλ στο διάλυμα και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει φρεσκάρετε την αναπνοή άμεσα. Είναι επίσης σημαντικό, εφόσον προμηθευτείτε κάποιο στοματικό διάλυμα, να επιλέξετε ένα χωρίς αλκοόλ αλλά με ψευδάργυρο, δεδομένου ότι ο ψευδάργυρος σκοτώνει τις πτητικές ενώσεις του θείου.

5. Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Τίποτα δεν μπορεί να φροντίσει την στοματική σας υγιεινή, όσο η δουλειά που κάνει ο οδοντίατρος στα δόντια και τα ούλα σας. Προσπαθήστε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας 2-3 φορές τον χρόνο και να ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του.

neolaia.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ