«Ποσειδώνιο», το ξενοδοχείο-μύθος των Σπετσών που πήρε παγκόσμιο βραβείο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 13:33

«Ποσειδώνιο», το ξενοδοχείο-μύθος των Σπετσών που πήρε παγκόσμιο βραβείο [εικόνες]

Tο ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών, το «Ποσειδώνιο», που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1914 και πρόσφατα ανακαινίστηκε, συνεχίζει να συνεγείρει τους ξένους και να λαμβάνει το ένα βραβείο μετά το άλλο.

Με αισθητική και κομψότητα που δεν μπορούν να αποσιωπηθούν, έλαβε προσφάτως το βραβείο του «καλύτερου κλασικού μπουτίκ ξενοδοχείου» στον παγκόσμιο διαγωνισμό «World Boutique Hotel Awards», διάκριση που λαμβάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το ξενοδοχείο, εκτός από την αισθητική του, βραβεύτηκε και για το περιβάλλον, τη φιλοξενία, την άνεση και την αναψυχή που προσφέρει στους επισκέπτες του, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Montcalm στο Λονδίνο. Η βράβευση αυτή αποτελεί μέρος σειράς διακρίσεων που έχει λάβει το «Ποσειδώνιο» τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, στα Social Media Awards 2014 πήρε την τρίτη θέση για την καλύτερη social media χρήση, ενώ στο παρελθόν έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία, όπως Best Small Hotel Greece, Best Hotel Architecture Europe και Best Hotel Architecture Greece για το 2012 από τα International Hotel Awards κ.ά.

Πίσω στις αρχές του 20αιώνα, το «Ποσειδώνιο» ήταν το δημιούργημα του Σωτήριου Ανάργυρου, ενός οραματιστή-ευεργέτη που έδωσε έναυσμα για την ανάπτυξη του νησιού. Ωστόσο, το ξενοδοχείο όχι μόνο δεν αφέθηκε στη μοίρα του, αλλά τέθηκε στις υπηρεσίες των ειδικών οι οποίοι έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών ανακαίνισης, του έδωσαν τη σημερινή θαυμαστή μορφή του.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 45 δωμάτια και επτά μεγάλες apartment suites, πισίνα, ένα ολοκαίνουριο χώρο spa, επιλογή από δύο εστιατόρια, πολυάριθμους εξαιρετικά διακοσμημένους χώρους για δεξιώσεις καθώς και meeting rooms. Έμβλημα του ξενοδοχείου αποτελεί η μοναδική Grace Suite, η οποία περιλαμβάνει τρία δίκλινα υπνοδωμάτια, το καθένα με δικό του μπάνιο και μια μεγάλη βεράντα με μαγευτική θέα.


iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250