Βουβάλια εκτόξευσαν λιοντάρι στον αέρα σε ύψος πέντε μέτρων! (video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 19:45

Βουβάλια εκτόξευσαν λιοντάρι στον αέρα σε ύψος πέντε μέτρων! (video)

Ποιος είπε πως είναι ο βασιλιάς των ζώων; Μήπως τελικά τα λιοντάρια δεν κάνουν κουμάντο στην άγρια ζωή; Βουβάλια εναντίον λιονταριών σημειώσατε... άσσο!  Οι φωτογραφίες από το Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής της Νοτίου Αφρικής, «Kruger», είναι εντυπωσιακές και δείχνουν πως δύο μεγαλόσωμα βουβάλια έκαναν με τα... κρεμμυδάκια τα άγρια και επιθετικά λιοντάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=ff7mAHZC818Όλα ξεκίνησαν όταν δύο νεαρά λιοντάρια έβαλαν στο «μάτι» ένα βουβάλι που έβοσκε μόνο του. Όμως στο σημείο έσπευσε αμέσως ένα άλλο βουβάλι για να προστατεύσει τον φίλο του, όταν τα λιοντάρια προχώρησαν σε αιφνιδιαστική επίθεση. Η μάχη που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή.Ο θάνατος ήταν σίγουρος, όμως τα βουβάλια αποδείχθηκαν πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Κατά τη διάρκεια της μάχης για την επιβίωση, εκτόξευσαν το ένα λιοντάρι σχεδόν πέντε μέτρα! Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τη στιγμή, χαρίζοντάς μας ένα μοναδικό θέαμα που δείχνει σε όλο του το μεγαλείο την άγρια ζωή.

Η μάχη, σύμφωνα με τον φωτογράφο Ian Matheson διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με τα βουβάλια να αναδεικνύονται νικητές και τα λιοντάρια να αποχωρούν ηττημένα και πεινασμένα...


 Πηγή: protothema.gr