Επτά αγαπημένα τρόφιμα που όχι μόνο δεν βάζουν κιλά αλλά βοηθούν στην απώλεια βάρους (λίστα)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 09:57

Επτά αγαπημένα τρόφιμα που όχι μόνο δεν βάζουν κιλά αλλά βοηθούν στην απώλεια βάρους (λίστα)

Οτι υπάρχουν τροφές που παχαίνουν είναι γνωστό. Ολοι λίγο πολύ τις ξέρουμε. Οτι υπάρχουν, όμως, τροφές, οι οποίες όχι μόνο μας βοηθούν να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας αλλά και να χάσουμε κιλά δεν είναι ευρέως γνωστό. Μάλιστα, πρόκειται για τροφές που είναι άκρως... παρεξηγημένες. Οι τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος είναι οι εξής: Τηγανητά αυγά (78 θερμίδες)

Τα τηγανητά αυγά, πηγή πρωτεΐνης, όταν καταναλώνονται ως πρωινό καλύπτουν το αίσθημα της πείνας με συνέπεια όποιος τα επιλέγει να καταλήγει να καταναλώνει μέσα στην ημέρα, συνολικά, 330 θερμίδες λιγότερες.

Μαύρη σοκολάτα (170 θερμίδες τα 30 γραμμάρια)

Επειδή κάποια συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με συνέπεια όποιος την καταναλώνει να νιώθει χορτασμένος για περισσότερη ώρα και άρα να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες.

Κουκουνάρι (95 θερμίδες τα 20 γραμμάρια)

Το κουκουνάρι περιέχει κάποιες ουσίες που ενισχύουν τις ορμόνες του κορεσμού. Με απλά λόγια το κουκουνάρι σταματά το αίσθημα της πείνας.

Τυρί (76 θερμίδες τα 28 γραμμάρια)

Το κατσικίσιο τυρί ή η δική μας φέτα περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), το οποίο το οποίο έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Απαχο γάλα (86 θερμίδες/φλιτζάνι)

Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο γάλα (καζεΐνη και whey) σε χορταίνουν, κι έτσι κόβεις τις επιδρομές προς το ψυγείο. Επίσης το γάλα περιέχει λινολεϊκό οξύ (CLA) που είναι ένας άριστος λιποδιαλυτης.

Πορτοκάλια (59 θερμίδες το ένα)

Το πορτοκάλι περιέχει πολλές φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να καίγεται περισσότερο λίπος.

Πατάτες (160 θερμίδες η μία)

Ο αγαπημένος υδατάνθρακας όλων είναι τρεις φορές πιο χορταστικές από μια φέτα λευκό ψωμί, ενώ το άμυλο που περιέχουν βοηθούν στην κάψη του λίπους.

Πηγή: Faysbook.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ