Ήρθε το νέο Nissan Micra

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 10:12

Ήρθε το νέο Nissan Micra

Με πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση και γεμάτο τεχνολογία, το νέο Nissan MICRA ήρθε για να σας συναρπάσει. Συνδυάζοντας το ουσιαστικό στυλ με την ποιότητα και τις καινοτόμες τεχνολογίες, το νέο Nissan MICRA, με την άφιξή του στην Ελληνική αγορά, σηματοδοτεί την κυριαρχία του στα αυτοκίνητα πόλης.

Με πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση και γεμάτο τεχνολογία, το νέο Nissan MICRA ήρθε για να σας συναρπάσει. Συνδυάζοντας το στυλ με την ποιότητα και τις καινοτόμες τεχνολογίες, το νέο Nissan MICRA, με την άφιξή του στην Ελληνική αγορά, θέλει να πρωταγωνιστήσει την στα αυτοκίνητα πόλης.

Με μια παράδοση άνω των 30 ετών – και με περισσότερες από 6 εκατομμύρια πωλήσεις – το MICRA είναι ένα μοντέλο ορόσημο για τη Nissan. Με την άφιξη του νέου MICRA, η Nissan βάζει τα θεμέλια για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του, με μια σειρά αλλαγών και βελτιώσεων που του προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Το εύρος των αλλαγών στο νέο MICRA, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο facelift. Συγκεκριμένα, η εντελώς νέα εξωτερική εμφάνιση του νέου MICRA, συμπληρώνεται από μια εξίσου ουσιώδη ανανέωση του εσωτερικού του. Η παρουσία νέων τεχνολογιών, νέας κεντρικής κονσόλας, νέων εσωτερικών επενδύσεων, καθώς και οι θύρες audio USB και Aux-in, αποτελούν μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του.

Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, τώρα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πληροφόρησης και επικοινωνίας με ένα νέο ραδιόφωνο και με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής, που ενσωματώνει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης Nissan Connect. Στο εξωτερικό του νέου MICRA, οι προσθήκες περιλαμβάνουν δύο νέα, μοναδικής αισθητικής χρώματα, το Pacific Blue και το Sage Platinum, καθώς και μια σειρά από νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 16 και 15 ιντσών, αντίστοιχα.

Το νέο MICRA, κινείται από τον 1.2 λίτρων, άκρως οικονομικό σε κατανάλωση, ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης της Nissan που αποδίδει 80PS, με τις εκπομπές των ρύπων του να είναι αρκετά χαμηλές, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για καθημερινή διέλευση στον Πράσινο Δακτύλιο. Εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ως επιλογή διατίθεται και σε CVT αυτόματο.

Το νέο MICRA διατίθεται (σε συγκεκριμένες εκδόσεις) τόσο με το πραγματικά χρήσιμο έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement), όσο και με το "έξυπνο" κλειδί που προσφέρει άνετη πρόσβαση και εκκίνηση του αυτοκινήτου (keyless entry / engine start).

Οι αλλαγές στο νέο MICRA με λεπτομέρεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την παγκόσμια εμβέλεια και τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, πολλές από τις αλλαγές που έχουν γίνει στο νέο MICRA, αφορούν αποκλειστικά την Ευρωπαϊκή αγορά. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών καταδεικνύει ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του Ευρωπαίου αγοραστή αυτοκινήτου που θέτει ψηλά τον πήχη σε τομείς όπως καινοτομία, επιδόσεις, χειρισμός, ποιότητα και τεχνολογία.

Εξωτερικό

Οι πιο εμφανείς αλλαγές στο νέο MICRA, συναντώνται στο εξωτερικό του. Ολόκληρο το "πρόσωπο" του νέου MICRA έχει αλλάξει με μια νέα μάσκα, όπου το γνωστό κυκλικό σήμα της Nissan, πλαισιώνεται από ένα μοτίβο χρωμίου, σχήματος V. Εκτός από την μάσκα, αλλαγές έχουν επέλθει και στο καπό, τα φτερά, τους προβολείς, όπως και στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Επιπλέον, οι εμπρόσθιοι φανοί ομίχλης (στις εκδόσεις που διατίθενται), έχουν λάβει ένα διακριτικό νέο σχήμα με χρωμιωμένο πλαίσιο. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών στο νέο MICRA, είναι μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση για το μοντέλο.

Παράλληλα, αλλαγές έχει υποστεί και το πίσω μέρος, με νέο προφυλακτήρα, νέα LED πίσω φώτα και ένα νέο κατώφλι στην πίσω πόρτα, για ακόμα πιο εύκολη φόρτωση στον χώρο των αποσκευών.

Η νέα εμφάνιση συμπληρώνεται από νέας σχεδίασης ζάντες αλουμίνιου 15-ιντσών, ενώ για πρώτη φόρα διατίθενται και ζάντες "βουρτσισμένου" αλουμινίου 16-ιντσών.

Εσωτερικό

Μια σειρά από σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό του νέου MICRA, με την γραφική απεικόνιση των οργάνων να έχει βελτιωθεί κατά πολύ, προσφέροντας στον οδηγό μεγαλύτερη σαφήνεια. Παράλληλα, υπάρχει μια εντελώς νέα κεντρική κονσόλα με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και αναμορφωμένους αεραγωγούς, ενώ και ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση με διάκοσμο σε ασημί απόχρωση.

Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του νέου MICRA, είναι το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και επικοινωνίας NissanConnect, το οποίο διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, καθώς και μια μεγαλύτερη οθόνη 5,8 ιντσών, με επιχρωμιωμένα χειριστήρια. Το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, περιλαμβάνει επιλογή οικονομικής διαδρομής, η οποία υπολογίζει αυτόματα τη διαδρομή με γνώμονα την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Η λειτουργία αυτή συμπληρώνεται από έναν πίνακα οικολογικής βαθμολόγησης του οδηγού, που τον επιβραβεύει ανάλογα με το πόσο οικονομικά οδηγεί.

Μια ακόμη καινοτομία στο νέο MICRA, είναι η ύπαρξη μιας προηγμένης υποβοήθησης στάθμευσης. Χάρη στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι του και σε έναν από τους καλύτερους κύκλους περιστροφής στην κατηγορία του –μόλις 4,65 μέτρα -, το vέο MICRA κυκλοφορεί με εξαιρετική άνεση στην πόλη, ειδικά όταν είναι εξοπλισμένο και με το έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement).

Το Parking Slot Measurement έχει την ικανότητα να μετρά με ακρίβεια την επάρκεια ενός χώρου προς στάθμευση, προειδοποιώντας τον οδηγό μέσω σχετικών ενδείξεων στο ταμπλό. Επιπλέον το σύστημα μπορεί ακόμη και να ρυθμιστεί για να ανταποκρίνεται στις ικανότητες του οδηγού, ανάλογα με την εμπειρία του.

Το νέο MICRA, κινείται από τον γνώριμο και αξιόπιστο κινητήρα των 1.2 λίτρων, που αποδίδει 80PS, ενώ οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν μόλις από 115 g / km. Το νέο MICRA διατίθεται σε 5-θυρο αμάξωμα, με κίνηση στους εμπρός τροχούς, εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ως στάνταρ, ενώ ως επιλογή διατίθεται και σε CVT αυτόματο.

Το νέο MICRA διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Motiva, Acenta και Techna) με εξοπλισμό που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα :

• Πακέτο "CONNECT" το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 5,8΄΄, σύστημα πλοήγησης, USB, MP3 κ.α

• Πακέτο "LOOK" το οποίο περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 15΄΄, έξυπνο σύστημα μέτρησης του χώρου στάθμευσης (2 αισθητήρες εμπρός & 4 πίσω), προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδίου.

Η τιμή του νέου MICRA, ξεκινά από τις 8.990€, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς της Nissan, καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

ΣΚΑΙ