Μύθοι για την εκγύμναση των κοιλιακών μυών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 18:44

Μύθοι για την εκγύμναση των κοιλιακών μυών

Πώς θα εξασφαλίσετε το βέλτιστο αποτέλεσμα

Αν παρά την επίπονη γυμναστική, δεν βλέπετε βελτίωση στους κοιλιακούς μύες, ίσως η μέθοδός σας είναι λανθασμένη. Διαβάστε παρακάτω πέντε μύθους για τους μύες της κοιλίας και την εκγύμνασή τους...

Μύθος Νο1: Οι ασκήσεις κοιλιακών αποβάλλουν το λίπος από το σώμα μας

Καθώς γυμνάζουμε τους συγκεκριμένους μύες θα βελτιώσουμε την αντοχή τους και τη δύναμη, αλλά δεν θα κάψουμε το λίπος από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο μοναδικός τρόπος για να χάσουμε λίπος από την κοιλιά είναι να μειώσουμε το συνολικό σωματικό λίπος με το να δημιουργήσουμε θερμιδικό έλλειμμα.

Ο πιο υγιής δρόμος για να το πετύχουμε αυτό είναι να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας ασκήσεις όπως (αερόμπικ, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας) μαζί με μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Μύθος Νο2: Οι κοιλιακοί μύες είναι διαφορετικοί από τους άλλους μύες του σώματος

Οι κοιλιακοί μύες είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μυ του σώματός μας, άρα θα πρέπει να τους γυμνάζετε με τον ίδιο τρόπο που θα γυμνάζατε, για παράδειγμα, τους δικεφάλους σας ή το στήθος σας.

Αυτό σημαίνει προπόνηση ενδυνάμωσης 2-3 φορές την εβδομάδα, με ξεκούραση ενδιάμεσα και ποικιλία ασκήσεων ώστε να εστιάσετε σε διαφορετικές περιοχές τις κοιλιάς.

Μύθος Νο3: Πρέπει να κάνετε πολλές επαναλήψεις για να δείτε αποτελέσματα

Ο λόγος για τον οποίο εκτελείτε αρκετές επαναλήψεις για τους κοιλιακούς είναι επειδή δεν τους «δουλεύετε αρκετά έντονα», λόγω μη σωστής τεχνικής.

Εκτελέστε αργά και συγκεντρωθείτε στην τεχνική της άσκησης και στην σωστή εκτέλεσή της.

Ρωτήστε τον εαυτό σας «Θέλω να κάνω 100 επαναλήψεις για τους δικεφάλους των χεριών;» Φυσικά και όχι, έτσι δεν είναι; Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα! Το ίδιο συμβαίνει και με τους κοιλιακούς μύες.

Μύθος Νο4: Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια επίπεδη κοιλιά

Η ηλικία, τα γονίδια, το φύλο... Όλα αυτά δείχνουν πώς θα είναι το σώμα σας και στην προκειμένη περίπτωση η κοιλιά σας.

Οι γυναίκες τείνουν να αποθηκεύουν λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς κάνοντας αυτές να υποφέρουν από πρηξίματα και άλλα.

Μπορείτε να κάνετε άσκηση και να μειώσετε το λίπος αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε σε ποια περιοχή του σώματος θα το χάσετε.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους κάθε φορά γιατί δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει επίπεδη κοιλιά.

Μύθος Νο5: Χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς

Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας.

Μπορείτε να κάνετε μια ποικιλία από ασκήσεων με το βάρος του σώματός σας ή με μια μεγάλη μπάλα, γιατί ενεργοποιεί μύες που με τα μηχανήματα κοιλιακών δεν θα μπορούσαν να γυμναστούν.

Πηγή: fe-mail.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ