Φανταστική Μαρμελάδα Ρόδι από την Σία Λαδά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2025 17:48

Φανταστική Μαρμελάδα Ρόδι από την Σία Λαδά

Το ρόδι το φθινόπωρο έχει την τιμητική του!

«Το ρουμπίνι της Μεσογείου», όπως το αποκαλούν, χαρίζει χρώμα και γεύση σε κάθε πιάτο — από σαλάτες και γλυκά μέχρι αλμυρές δημιουργίες.
Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε και το υπέροχο λικέρ ροδιού, όμως σήμερα θα σταθούμε σε κάτι εξίσου ξεχωριστό: τη μαρμελάδα ροδιού!

Με το υπέροχο ρουμπινένιο χρώμα της και τη μοναδική, φρουτώδη γεύση της, αυτή η μαρμελάδα θα απογειώσει κάθε συνταγή — ή απλώς ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί. Είναι μια συνταγή εύκολη και πολύ γρήγορη, που θα αγαπήσετε!

Υλικά

  • 1 κιλό ρόδια, καθαρισμένα
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τους σπόρους σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι σπόροι να βγάλουν τον χυμό τους.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα και το περνάμε από σουρωτήρι, ώστε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και να μείνει μόνο ο χυμός.
  5. Επαναφέρουμε τον χυμό στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  6. Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
  7. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα φυλάμε.

Καλή απόλαυση! 

IMG 20251022 112759IMG 20251022 112942




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250