Φανταστική Μαρμελάδα Ρόδι από την Σία Λαδά
Το ρόδι το φθινόπωρο έχει την τιμητική του!
«Το ρουμπίνι της Μεσογείου», όπως το αποκαλούν, χαρίζει χρώμα και γεύση σε κάθε πιάτο — από σαλάτες και γλυκά μέχρι αλμυρές δημιουργίες.
Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε και το υπέροχο λικέρ ροδιού, όμως σήμερα θα σταθούμε σε κάτι εξίσου ξεχωριστό: τη μαρμελάδα ροδιού!
Με το υπέροχο ρουμπινένιο χρώμα της και τη μοναδική, φρουτώδη γεύση της, αυτή η μαρμελάδα θα απογειώσει κάθε συνταγή — ή απλώς ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί. Είναι μια συνταγή εύκολη και πολύ γρήγορη, που θα αγαπήσετε!
Υλικά
- 1 κιλό ρόδια, καθαρισμένα
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τους σπόρους σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι σπόροι να βγάλουν τον χυμό τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα και το περνάμε από σουρωτήρι, ώστε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και να μείνει μόνο ο χυμός.
- Επαναφέρουμε τον χυμό στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα φυλάμε.
Καλή απόλαυση!



Ετικέτες:
Μοιράσου:

















