8 νόστιμες σούπες που τρώγονται... κρύες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 11:28

8 νόστιμες σούπες που τρώγονται... κρύες

Μια αχνιστή σούπα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απωθητική όταν η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει, αλλά οι κρύες σούπες είναι μια διαφορετική και πολύ νόστιμη υπόθεση. Δροσερές, αναζωογονητικές, πολύχρωμες και φορτωμένες με εποχικά φρούτα και λαχανικά, είναι ένας τέλειος τρόπος να νικήσετε τη ζέστη. Δείτε τις λοιπόν, με άλλο μάτι...

Τώρα που το καλοκαίρι έχει βγάλει από το μενού μας τις ζεστές σούπες, δε σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστούμε τις σούπες εντελώς. Οι παρακάτω οκτώ φρέσκιες και αρωματικές, γρήγορες και εύκολες συνταγές με εποχικά προϊόντα, όπως τα βατόμουρα και το πεπόνι, δημιουργούν ένα δροσιστικό ελαφρύ γεύμα και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές για τις κρύες σούπες που ταιριάζουν… στον καύσωνα.

Σούπα από κολοκυθάκια και κάρυ

 

Αναζητάτε ποικιλία; Δεν έχετε παρά να βουτήξετε τα κολοκυθάκια σας σε μια πλούσια κίτρινη σάλτσα από κάρυ και να τα περάσετε από το μπλέντερ. Θα χρειαστείτε κολοκυθάκια, κρεμμύδι, σκόρδο, κάρυ, κρέμα γάλακτος, κόλιανδρο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και η βελουτέ κρύα σούπα σας είναι έτοιμη να σας δροσίσει και να σας χορτάσει…

Σούπα από τζίντζερ και καρότο

Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή τη σούπα αρκετές μέρες πριν την καταναλώσετε, αλλά προσοχή να μην την ανακατέψετε με το γιαούρτι μέχρι τη στιγμή που θα τη σερβίρετε. Για να την ετοιμάσετε θα χρειαστείτε καρότα, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο, γιαούρτι, ζωμό λαχανικών, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σούπα με καλαμπόκι και γαρίδες

 

Ο συνδυασμός των θαλασσινών και ειδικά της γαρίδας με καλαμπόκι και κρέμα γάλακτος δημιουργεί ένα νόστιμο αποτέλεσμα που μυρίζει θάλασσα. Πριν το σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε μια χούφτα από τα αγαπημένα σας φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό, κόλιανδρο ή μαϊντανό. Για να φτιάξετε τη σούπα σας θα χρειαστείτε μερικές γαρίδες, κρεμμύδι, σκόρδο, τσίλι, καλαμπόκι, κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Gazpacho

Το gazpacho είναι μία από τις πιο λαχταριστές σπεσιαλιτέ της Ισπανίας. Γίνεται με μπαγιάτικο ψωμί και ντομάτα. Η ντομάτα είναι στα φόρτε της αυτή την εποχή οπότε αξιοποιήστε τη. Η ίδια σούπα μπορεί να γίνει και με πράσινη ντομάτα αν προτιμάτε και λέγεται Green Gazpacho. Θα χρειαστείτε μερικές ώριμες ντομάτες, αγγούρι, θυμάρι, ταμπάσκο, μπαγιάτικο ψωμί, ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Κρύο καλοκαιρινό μπορς

 

Το μπορς είναι μια γνωστή ρωσική σούπα από παντζάρια, που καταναλώνεται καυτή το χειμώνα. Με την κατάλληλη επεξεργασία όμως, μπορεί να γίνει το απόλυτο δροσιστικό καλοκαιρινό σας σνακ. Αναμίξτε κρεμμύδι, παντζάρια, άνηθο, γιαούρτι, ζωμό κοτόπουλου, ξίδι, αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε…

Σούπα από σπανάκι και αβοκάντο

Η συγκεκριμένη σούπα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις μεγάλες ζέστες. Είναι θρεπτική, κρεμώδης και νόστιμη και συνδυάζεται υπέροχα με θαλασσινά. Για να την φτιάξετε θα χρησιμοποιήσετε σπανάκι, αβοκάντο, λίγο αλεύρι για να δέσει ο ζωμός, γάλα, ζωμό κοτόπουλου, ταμπάσκο, λεμόνι, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σούπα πεπονιού με μέντα

 

Συνεχίζοντας στις σούπες από φρούτα, το πεπόνι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για βασικό συστατικό σούπας. Συνδυάστε το με μέλι, χυμό πορτοκάλι και μέντα και φτιάξτε μια κρύα σούπα γλυκιά και δροσιστική για να την πιείτε στο ποτήρι τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού σας.

Σούπα από βατόμουρα και γιαούρτι με lime

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις γεύσεις στη σούπα σας και αγαπάτε τα φρέσκα φρούτα σε όλες τους τις μορφές, τότε δοκιμάστε μια σούπα από βατόμουρα, γιαούρτι και λίγο lime. Προσθέστε λίγες κουταλιές μέλι και ζάχαρη αναάλογα με το πόσο γλυκά θέλετε της σούπα σας, μαζί με λίγη κανέλα. Τις φρουτένιες σούπες επίσης μπορείτε να τις συνδυάσετε και με μια μπάλα παγωτό γιαούρτι ή βανίλια. Το τέλειο δροσιστικό επιδόρπιο...

click@life