Αρωματικό Λικέρ Κουμ Κουάτ από την Σία Λαδά

Ένα υπέροχο, φυσικά αρωματισμένο λικέρ που μπορείτε να φτιάξετε με τσίπουρο, ρακή ή κονιάκ. Ιδανικό ως digestif ή για να συνοδεύσετε ένα γλυκό.
Υλικά:
- 1 κιλό κουμ κουάτ
- 1 λίτρο τσίπουρο (ή ρακή / κονιάκ)
- 800 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- (Προαιρετικά) 3 σταγόνες κίτρινο ή 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- (Προαιρετικά) 2–3 γαρίφαλα ή 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα κουμ κουάτ, και τρυπάμε με ένα σουβλί ή μια οδοντογλυφίδα όλη την επιφάνεια 4-5 φορές. Τα βάζουμε σε βάζο μαζί με το τσίπουρο, για 3 εβδομάδες σε δροσερό σημείο. Αφού περάσουν οι τρεις εβδομάδες, βράζουμε το σιρόπι μας μόνο για 10 λεπτά (νερό και ζάχαρη) αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το σιρόπι στο βάζο.
Στην συνέχεια ξανακλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο για μια εβδομάδα ακόμα. Αφού είναι έτοιμο το λικέρ μας το σουρώνουμε πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε μπουκάλια και απολαμβάνουμε.
Καλή απόλαυση!