Βασικά λάθη που κάνετε και "κοστίζουν" την επιδερμίδα σας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 09:23

Βασικά λάθη που κάνετε και "κοστίζουν" την επιδερμίδα σας
Η νεανικότητα και η λάμψη της επιδερμίδας μας είναι σίγουρα θέμα DNA και συστηματικής φροντίδας με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Όμως υπάρχουν κάποιες παραλείψεις που μπορεί να βάλουν τρικλοποδιά στο όλο εγχείρημα- για ρίξτε σύμφωνα με το queen μια ματιά:
 
1. Ξεχνάτε το αντηλιακό μέσα στην πόλη
Το πρώτο και βασικό μέλημά σας, για να εξασφαλίσετε την νεανικότητα του προσώπου σας είναι να είστε σίγουρες πως ανά πάσα στιγμή προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Και βέβαια, αυτό δεν ισχύει μόνο στην παραλία και τις διακοπές, αλλά και μέσα στην πόλη, όπου η επίθεση από την ηλιακή ακτινοβολία είναι ύπουλη. Φορέστε, λοιπον, το αντηλιακό πανω από την κρέμα ημέρας ή επιλέξτε μια κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας και μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε - ακόμα και αν κινήστε μέσα στο κλεινόν άστυ. 
 
2. Κάπνισμα
Είναι γνωστό, είναι κλισέ και σαφώς υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι υγείας για να το κόψετε. Όσον αφορά πάντως στην ομορφιά σας, το κάπνισμα επιταχύνει την πρόωρη γήρανση και δημιουργεί ανομοιόμορφο τόνο και θαμπάδα στην επιδερμίδα. Και αν χρειάζεστε και νούμερα για να πειστείτε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Plastic and Reconstructive Surgery Journal, κάθε δεκαετία που περνάτε ως καπνίστρια, σας φορτώνει με επιπλέον 2,5 χρόνια γήρανσης. 
 
3. Αλκοόλ
Δεν είναι ανάγκη να απέχετε από το fun αλλά να θυμάστε: περισσότερα από ένα κοκτέιλ, βασανίζουν την επιδερμίδα. Το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα των παραγόντων που προκαλούν φλεγμονές στο αίμα και αυτό όταν συμβαίνει συστηματικά οδηγεί την επιδερμίδα σε πρόβρη γήρανση. 
 
4. Παραμελείτε το λαιμό και το ντεκολτέ
Συμβαίνει σε όλες μας: επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην περιποίηση του προσώπου και σταματάμε στο περίγραμμά του. Κι όμως, είναι περιοχές που βρίσκονται εκτεθειμένες στον ήλιο, η επιδερμίδα είναι πιο ντελικάτη και καθώς μένουν χωρίς την κατάλληλη "υποστήριξη" γερνούν πολύ πιο γρήγορα. Τι χρειάζεται να κάνετε: την επόμενη φορά που θα φροντίσετε το πρόσωπό σας, απλά χαμηλώστε τις κινήσεις προς το λαιμό και το ντεκολτέ σας- τόσο απλό! 
 
5. Ξεχνάτε τον βραδινό καθαρισμό
Επιστρέφοντας κουρασμένη στο σπιτι, μπορεί να νιώθετε πως το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Όμως, σκεφτείτε: αφήνετε πάνω στην επιδερμίδα σας όχι μόνο το μακιγιάζ αλλά και όλους τους ρύπους από το περιβάλλον που έχουν συσσωρευτεί πάνω της. Αν σε αυτό υπολογίσετε πως κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου αυξάνεται ελαφρά η θερμοκρασία της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να απορροφά ό,τι βρίσκεται πάνω της, σίγουρα αξίζει να της προσφέρετε ό,τι καλύτερο!