Τα Καλύτερα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα Κάτω Από 10,000€ στην Ελλάδα: Έκδοση 2024

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 17:13

Τα Καλύτερα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα Κάτω Από 10,000€ στην Ελλάδα: Έκδοση 2024

Ο οικονομικός παράγοντας παίζει σχεδόν πάντα τον πιο σημαντικό ρόλο στην επιλογή του νέου μας μεταχειρισμένου αμαξιού. Πρώτα θέτουμε ένα budget και μετά κινούμαστε και ερευνούμε με βάση αυτό. Γι’αυτόν τον λόγο, σε αυτό το άρθρο θα δουμε τα καλύτερα μεταχειρισμένα αμάξια που μπορούμε να βρούμε με κάτω από 10.000 ευρώ στην Ελλάδα του 2024. Πριν καταλήξουμε όμως στις διάφορες επιλογές που έχουμε σε αυτό το budget στα μεταχειρισμένα, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν να κάνουμε την σωστή επιλογή - ανεξαρτήτως των προτιμήσεων μας σε brand και τύπο κινητήρα!

Γνωρίζοντας Από Πριν το Ιστορικό του Οχήματος που Πρόκειται να Αγοράσετε

Προτού ξεκινήσουμε να αναζητούμε τις επιλογές που έχουμε σε αυτοκίνητα, είναι καλό να γνωρίζουμε πως το σημαντικότερο πράγμα είναι το ιστορικό του μεταχειρισμένου που πρόκειται να αγοράσουμε. 

Με άλλα λόγια, μπορεί να διαλέξουμε ένα πολύ αξιόπιστο μοντέλο αυτοκινήτου αλλά να έχει αρκετά προβλήματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να γνωρίζουμε από πριν το αναλυτικό ιστορικό του αυτοκινήτου. Αυτό είναι πλέον δυνατόν μέσω της χρήση του VIN αριθμού του εκάστοτε αυτοκινήτου, σε πλατφόρμες όπως το carvetical.com

Γνωρίζοντας το ιστορικό του αμαξιού που πρόκειται να αγοράσουμε ξέρουμε σίγουρα τις ζημιές, τα χιλιόμετρα, τις αλλαγές ιδιοκτησίας αλλά και τα πιθανά αρχεία κλοπής που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε μία άκρως πιο ασφαλή και σωστή επιλογή, ανεξαρτήτως μάρκας και μοντέλου. 

Τα Καλύτερα Μεταχειρισμένα που Μπορείτε να Βρείτε Σήμερα

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες που έχει ο καθένας μας. Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες επιλογές που έχει κάθε ενδιαφερόμενος για μεταχειρισμένα αμάξια κάτω από 10.000 ευρώ στην Ελλάδα σήμερα:  

1. Πετρελαιοκίνητα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Θετικά και Αρνητικά 

Με την τιμή της βενζίνης να έχει ανέβει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για οικονομικότερες λύσεις. Μία από αυτές είναι φυσικά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. 

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά μικρά οικογενειακά πετρελαιοκίνητα αμάξια με τεχνολογία Euro 5 και Euro 6, οι οποίες μας επιτρέπουν να κυκλοφορούμε και στα μεγάλα αστικά κέντρα χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Σχεδόν όλα τα γνωστά μοντέλα αυτοκινήτων λανσάρονται τόσο με βενζινοκινητήρες όσο και με πετρελαιοκινητήρες. Κάποια από τα καλύτερα μοντέλα πετρελαιοκίνητων αμαξιών που μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά το 2024 είναι το Ford Fiesta, το Opel Corsa, το Peugeot 208 και το Seat Ibiza. 

2. Βενζινοκίνητα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Θετικά και Αρνητικά

Ακόμα και σήμερα όμως, τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή, ειδικά όσον αφορά τα μεταχειρισμένα. Όπως και στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, υπάρχουν σχεδόν άπειρες επιλογές στην αγορά με κάτω από 10.000 ευρώ. 

Η βενζίνη μπορεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά καύσιμα στην αγορά, αλλά τα βενζινοκίνητα αμάξια έχουν ακόμα πάρα πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα. 

Κάποια από τα καλύτερα αμάξια που μπορεί να βρείτε με κάτω από 10.000 ευρώ στην Ελλάδα σήμερα είναι το Audi A1, το Volkswagen Golf, το Citroen C4 αλλά και το Dacia Duster.  

3. Υβριδικά Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα - Θετικά και Αρνητικά

Όταν μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε τιμή κάτω των 10.000 ευρώ, τότε μιλάμε για μια σχετικά οικονομική λύση. Με βάση αυτό το σκεπτικό, δεν υπάρχει πιο έξυπνη λύση από ένα υβριδικό αυτοκίνητο. 

Η ευκολία που προσφέρουν στην οδήγηση σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση μας δείχνουν ότι τα υβριδικά είναι μία πολύ έξυπνη λύση, ειδικά αν οι ανάγκες σας αφορούν μετακινήσεις στην πόλη. 

Κάποια από τα καλύτερα μοντέλα που θα βρείτε στην αγορά στο budget που εξετάζουμε σε αυτό το άρθρο είναι το Honda Civic IMA, το Toyota Yaris Hybrid και το Honda Insight. 




00 inkefalonia general ad 300X250