Norad Santa tracker – live: Δείτε ζωντανά την πορεία του Αγιου Βασίλη, ανά τον πλανήτη!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 20:03

Norad Santa tracker – live: Δείτε ζωντανά την πορεία του Αγιου Βασίλη, ανά τον πλανήτη!

 Ο 'Αγιος Βασίλης πετάει σε όλο τον πλανήτη για να παραδώσει δώρα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο η Norad - η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής - παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη καθώς ταξιδεύει στον πλανήτη με το έλκηθρο του.

Η παράδοση ξεκίνησε το 1955 όταν ένα παιδί τηλεφώνησε κατά λάθος σε μια στρατιωτική διοίκηση του Κολοράντο ζητώντας να μιλήσει στον πατέρα Χριστουγέννων – αφού μια τοπική εφημερίδα δημοσίευσε μια αγγελία από ένα πολυκατάστημα που περιείχε λάθος τυπωμένο αριθμό τηλεφώνου.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Χάρι Σόουπ, ο οποίος επάνδρωνε τα τηλέφωνα εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων, κατάλαβε γρήγορα το λάθος και διαβεβαίωσε το παιδί ότι στην πραγματικότητα ήταν ο Άγιος Βασίλης. Καθώς ήρθαν περισσότερες κλήσεις εκείνο το βράδυ, ο Σόουπ, ανέθεσε σε έναν αξιωματικό υπηρεσίας να συνεχίσει να απαντά στο τηλέφωνο, γεννώντας μια παράδοση που πέρασε στον Norad όταν σχηματίστηκε το 1958.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, το πρακτορείο – το οποίο συνήθως υπερασπίζεται και παρακολουθεί τους ουρανούς της Βόρειας Αμερικής – θέτει ερωτήσεις στα παιδιά σχετικά με τον εισβολέα της καμινάδας με τα ερυθρόλευκα και το ασυναγώνιστο πρόγραμμα παράδοσης του. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 




00 inkefalonia general ad 300X250