Λαχταριστό αφράτο πεντανόστιμο ψωμάκι μαργαρίτα από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2024 08:49

Λαχταριστό αφράτο πεντανόστιμο ψωμάκι μαργαρίτα από την Σία Λαδά

Αγαπημένο ψωμάκι μικρών και μεγάλων, αγαπημένο κολατσιό και πρωινό το απολαμβάνουμε, με το βούτυρο την μαρμελάδα το μέλι, αλλα και σάντουιτς και χάμπουργκερ.

Αφού κρυώσει μπορούμε να κόψουμε μια  μια μπαλίτσα  και  να  την αποθηκεύσουμε τυλίγοντας  την με  μεμβράνη στην κατάψυξη, όποτε θέλουμε βγάζουμε και ξεπαγώνουμε  από  βραδύς εάν δεν θέλουμε να ξεπαγώσουμε το ψωμάκι μας  στον φούρνο ικροκυμάτων, μπορούμε επισης κατευθείαν από  την  κατάψυξη να το ψήσουμε στην τοστιέρα,  τοποθετώντας το στην κατάψυξη το απολαμβάνουμε φρέσκο και μαλακό κάθε στιγμή.

IMG 3879

Υλικά :

500  γραμμ. Αλεύρι
4 κ.σ  βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι  γάλα χλιαρό
½  φλιτζάνι χλιαρό  νερό
1 κ.γ  αλάτι, 1 φακελάκι  μαγιά, σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Σε ένα  μπολ  μεγάλο  βάζουμε  το  αλεύρι,  το  αλάτι  την  μαγιά  και ανακατεύουμε, προσθέτουμε  το  λυβμένο  βούτυρο,  το  νερό  και  το  γάλα ζυμώνουμε  πολύ  καλά  για  10  λεπτά,  πρέπει  να  έχουμε  μια   ζύμη  αφράτη  και  ελαστική.  Την  αφήνουμε  για  2  ώρες  σκεπασμένη    ώστε  να  διπλασιαστεί  σε όγκο. Στην  συνέχεια  χωρίζουμε  την  ζύμη  μας  σε  7  μπαλάκια,  τα  τοποθετούμε  σε ταψάκι  σε  λαδόκολλα    τα  σκεπάζουμε, και  αφήνουμε  να  φουσκώσουν  για 30  με  45  λεπτάκια. Αφου  φουσκώσουν  τα  περνάμε  με  λίγο  γάλα  πασπαλίζουμε  σουσαμάκι  και ψήνουμε  στους  200  βαθμούς  για  μισή  ώρα  σε  αντιστάσεις.

Καλή  απόλαυση!

IMG 3880IMG 3885




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250