Είναι το WNBA η στοιχηματική όαση του καλοκαιριού;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 16:35

Είναι το WNBA η στοιχηματική όαση του καλοκαιριού;

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το γυναικείο μπάσκετ ήταν ασχολία των λίγων. Εντός και εκτός γηπέδων. Με το stoixima live όμως αλλά και με το τεράστιο μπάτζετ για μάρκετινγκ που έχει ξοδέψει ο οργανισμός του NBA για να προωθήσει τη γυναικεία μπασκετική λίγκα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, αρκετοί φίλοι των σπορ και του στοιχήματος αναθεώρησαν τη σχέση τους με αυτό. 

Το NBA φέρθηκε πολύ έξυπνα. Γνωρίζοντας πως – στην αρχή τουλάχιστον – είναι πρακτικά αδύνατο για το πρωτάθλημα γυναικών να συναγωνιστεί στα ίσα την κορυφαία ανδρική λίγκα στον κόσμο, όρισε την έναρξη του WNBA για τις αρχές του καλοκαιριού. Εκεί δηλαδή που το NBA σβήνει και ακολουθούν 4 μήνες ξηρασίας για τους φανατικούς του. Για την ώρα το στοίχημα της διοίκησης της διοργάνωσης φαίνεται να κερδίζεται. Οι γυναίκες συγκεντρώνουν πάνω από 5000 θεατές κατά μέσο όρο σε κάθε ματς, ενώ και τα συμβόλαια των παικτριών και των τεχνικών teams παρουσιάζουν αυξητική τάση. Σε παρόμοια τροχιά και τα ποσά που ποντάρουν οι παίκτες σε κάθε ματς αλλά και στις μακροχρόνιες αγορές. Γιαυτό και είναι ώρα να μάθουμε κάποια βασικά για το πως θα βελτιώσετε και το δικό σας παιχνίδι στη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Παιχνίδι για λίγους

Το γεγονός πως το σπορ είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό, κάποιοι που ασχολούνται επιδερμικά και μόνο με το στοίχημα μπάσκετ θα το δουν ως λόγο να το αποφύγουν. Οι έμπειροι όμως διαβλέπουν σε αυτό μια ευκαιρία. Λιγότερο δημοφιλές σπορ σημαίνει πως οι αγορές αλλάζουν πιο σπάνια, τα στατιστικά και οι ειδήσεις μοιράζονται πιο αργά και πως μπορείτε να βρείτε πιο γρήγορα πληροφορίες σε σχέση με τους μπουκ. 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Λιγότερο ενδιαφέρον από τους παίκτες σημαίνει και λιγότεροι traders που ασχολούνται με τη διαμόρφωση των στοιχηματικών αγορών. Που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγάλες διαφορές στις αποδόσεις μεταξύ των νομίμων εταιριών του χώρου. Όπως επίσης και σε μεγάλες διακυμάνσεις από την ώρα που ανοίγουν οι αγορές μέχρι την έναρξη του αγώνα. Ένας πιο σχολαστικός παίκτης του στοιχήματος αυτό θα το θεωρήσει εξαιρετική ευκαιρία. Ειδικά όσοι ακολουθούν τα τεκτενόμενα στο μπάσκετ, που έχει τη δική του «σχολή» για το πως θα παίξει κάποιος στοίχημα. Απαιτεί όμως ένα λιγότερο διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αναλύσεων των αγώνων. Που όμως δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί, ειδικά αν ακολουθείτε προσεκτικά τα τεκτενόμενα. 

Διαρκής δράση

Η διοργανώτρια αρχή γνωρίζει πως όσο παίζεται η αντίστοιχη ανδρική λίγκα είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το WNBA. Για το λόγο αυτό έχει συμπτύξει το πρωτάθλημα στη διάρκεια των τριών μηνών του καλοκαιριού. Και την ολοκλήρωση της regular season στις αρχές του Σεπτέμβρη. Σε αυτό το διάστημα παίζονται αρκετά ματς κάθε δυο μέρες. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μεγάλες περίοδοι on the road για τις ομάδες σημαίνουν κούραση για τους φιλοξενούμενους και περισσότερους μαζεμένους «άσσους» μέσα στη σεζόν. Σε γενικές γραμμές, το ποντάρισμα στη διοργάνωση έχει μια ελαφρώς διαφορετική φιλοσοφία από το στοίχημα στο NBA ή στην Ευρωλίγκα. Με το δεδομένο πως οι περισσότερες λίγκες που ασχολούνται με την πορτοκαλί μπάλα το καλοκαίρι είναι χαμηλής δυναμικότητας και αδιάφορες για τους περισσότερους παίκτες, το WNBA είναι η τέλεια εναλλακτική. Οι Αμερικάνοι συνάδελφοι καλύπτουν αρκετά πράγματα γύρω από το στοίχημα σε αυτό, με τρόπο που δεν κάνουν οι Αυστραλοί και Ασιάτες φίλοι του σπορ. Κάτι που σημαίνει πως ακόμα και ο μέσος παίκτης του στοιχήματος θα βρει έναν πλούτο πληροφοριών καταμεσής του καλοκαιριού και θα μπορέσει να παίξει με έναν αρκετά σωστό τρόπο. Μέχρι φυσικά να φτάσει να έρθει το φθινόπωρο. Που φέτος μας επιφυλάσσει μια πανδαισία θεάματος, η οποία ξεκινάει με το Mundobasket και θα συνεχιστεί τον Οκτώβρη με την έναρξη της Basket League, της Euroleague και του NBA.