Νυχτερινή Ζωή στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 09:08

Νυχτερινή Ζωή στην Κεφαλονιά

Δεν υπάρχει ωραιότερος καλοκαιρινός προορισμός από τα παραδεισένια γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Τα νησιά με τις εξωτικές παραλίες, την πλούσια ιστορία και τους φιλόξενους κατοίκους είναι στην κορυφή των επιλογών πολλών ταξιδιωτών. Έντονη είναι η επιρροή των ενετών όχι μόνο στην αρχιτεκτονική αλλά και στον τρόπο διασκέδασης των κατοίκων του Ιονίου.

Ποιος προορισμός όμως μπορεί να συνδυάσει έντονη νυχτερινή ζωή σε μπαράκια και κλαμπ, που συναντά κανείς σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, αλλά και διασκέδαση σε μεζεδοπωλεία με παραδοσιακές βραδιές; Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, γιατί η Κεφαλονιά σας υπόσχεται αξέχαστες διακοπές, με πάρα πολύ χορό, που θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες…

Αργοστόλι

Ας ξεκινήσουμε από την πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί θα βρείτε τα περισσότερα μαγαζιά για τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Το Αργοστόλι έχει μαγαζιά για όλα τα γούστα. Από νυχτερινά κέντρα, που η διασκέδαση δεν σταματά αν δεν βγει ο ήλιος, μέχρι μαγαζιά με κοκτέιλ από όλο τον κόσμο και παραδοσιακές γωνιές με πεντανόστιμα φαγητά, όπως κρεατόπιτα αλλά και μάντολες.

Στις επιλογές σου θα σε συνοδεύει η θέα του λιμανιού ώστε να μπορείς να δεις τον ήλιο είτε να δύει είτε να ανατέλλει, αλλά και η δροσιά των κήπων στις αυλές των μαγαζιών. Στο νησί η διασκέδαση δεν σταματά ποτέ, αφού το χειμώνα πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους είναι φοιτητές. Κάντε λοιπόν μια βόλτα στα κεντρικά σοκάκια της πρωτεύουσας και χαθείτε στα μπαράκια και τα μεζεδοπωλεία της περιοχής!

Εξερευνώντας το νησί

Πού αλλού όμως μπορείτε να διασκεδάσετε στο νησί της Κεφαλονιάς; Από τα πιο τουριστικά μέρη είναι η Αντίσαμος. Με πολλά μαγαζιά για να διαλέξετε αλλά και εξαιρετικά πάρτι στην παραλία ώστε να συνδυάσετε τη βουτιά σας με δροσερά κοκτέιλ και χορό. Μπιτς πάρτι φυσικά θα βρείτε σε διάφορες παραλίες του νησιού. Εξίσου τουριστική είναι και η Σκάλα. Εκεί θα βρείτε διάφορα νυχτερινά κέντρα τα οποία προσελκύουν κυρίως Άγγλους και είναι τόσο καλά όσο εκείνα στο Αργοστόλι.

Προετοιμαστείτε να νιώσετε πως βρίσκεστε στην Ιταλία, αφού πολλοί είναι οι τουρίστες που έρχονται από τη γειτονική χώρα. Θα τους βρείτε συχνά σε μπαράκια δίπλα από την παραλία σε περιοχές όπως το Φισκάρδο και τον Πόρο με τα ειδυλλιακά του τοπία, την Άσσο, το Ληξούρι αλλά και τη Λάσση, η οποία είναι δίπλα από το Αργοστόλι και από τα τουριστικότερα μέρη του νησιού. Επισκεφτείτε τα μαγαζιά αυτά με την παρέα σας και χαλαρώστε κάτω από τον έναστρο ουρανό με τη συνοδεία καλοκαιρινών μελωδιών.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές οι επιλογές σας είναι αμέτρητες. Πολλά μπαράκια όλων των ειδών ξεδιπλώνονται στα πόδια σας ώστε να διασκεδάσετε με την παρέα σας στους ρυθμούς που επιθυμείτε εσείς. Φυσικά, σχεδόν καθημερινά, υπάρχουν πολλά πάρτι, ώστε εσείς να διαλέξετε το ιδανικότερο.

Το καλύτερο βέβαια το φυλάξαμε για το τέλος… Στο Αργοστόλι, και πιο συγκεκριμένα στις Καταβόθρες, κάθε Αύγουστο διοργανώνεται ένα δεκαήμερο φεστιβάλ με γνωστούς Dj από όλο τον κόσμο. Πάντα εκείνη την περίοδο του καλοκαιριού η Κεφαλονιά είναι η νούμερο ένα επιλογή των επισκεπτών και φυσικά δεν μπορούμε να τους αδικήσουμε. Το θέαμα είναι μοναδικό… Το ερώτημα όμως είναι ένα! Εσείς είστε έτοιμοι να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως;

Παραδοσιακές νύχτες

Τι γίνεται όμως με τις παραδοσιακές βραδιές στο νησί; Στις ταβέρνες της Κεφαλονιάς θα συναντήσετε συχνά ελληνικές βραδιές που συνοδεύονται από ορχήστρα για να χορέψετε σε κεφαλλονίτικους ρυθμούς. Εάν θα επισκεφτείτε το νησί Ιούλιο ή Αύγουστο τότε προετοιμαστείτε, γιατί στο Αργοστόλι διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις με μαντολινάτες.

Τον Αύγουστο ακόμη λαμβάνει χώρα η γιορτή του Αγίου Γεράσιμου, στην οποία συμβαίνει ένα πολύ μεγάλο πανηγύρι. Τραγούδια, χοροί, πολύ φαΐ φυσικά αλλά και ποτό. Επιπλέον μπορείτε να κρατήσετε το σταμνάκι ως ένα όμορφο σουβενίρ για να θυμάστε τις μοναδικές σας στιγμές στο νησί…

Ανάμεσα στις επιλογές σας φυσικά είναι και το Λιθόστρωτο. Εκεί μπορείτε να περάσετε τη βραδιά σας με παραδοσιακές νότες, αλλά και να δείτε τη ρομαντική πλευρά της Κεφαλλονιάς. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι… Η φιλαρμονική ορχήστρα συχνά παίζει επτανησιακά και κεφαλλονίτικα τραγούδια στους δρόμους της περιοχής, οπότε έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά.

Έπειτα κατευθυνθείτε προς την προκυμαία. Περπατήστε κάτω από τους φοίνικες και αφουγκραστείτε το παφλασμό των κυμάτων. Αφήστε την αλμύρα της θάλασσας να σας οδηγήσει έως το τέλος της προκυμαίας. Εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες θα δείτε τους ψαράδες με τη φρέσκια πραμάτεια τους που θα προμηθευτεί στα ταβερνάκια ώστε να την απολαύσετε εσείς με το ουζάκι σας.

TIP: Όσο βρίσκεστε στο νησί μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λευκό τους κρασί, τη Ρομπόλα. Η Κεφαλονιά επίσης φημίζεται για τις μάντολες, ένα παραδοσιακό γλυκό με αμύγδαλο σε κοκκινωπή απόχρωση. Παραδοθείτε στη γεύση τους και απολαύστε τα κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά και την νύχτας.

Το αγαπημένο νησί του Ιονίου

Η νυχτερινή διασκέδαση της Κεφαλονιάς είναι έντονη και ικανοποιεί όλα τα γούστα. Για αυτό και το νησί ξεχωρίζει στις επιλογές των επισκεπτών. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί; Σίγουρα πάντως πολλοί τουρίστες και από την Ελλάδα αλλά και του εξωτερικού παραμένουν πιστοί στο κάλεσμα του νησιού και την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός των καταγάλανων νερών με το πράσινο της φύσης, ο ήλιος και η καλή παρέα είναι η ειδικότητα των Ελλήνων του Ιονίου και δύσκολα ξεπερνιέται. Το φετινό καλοκαίρι αναζητά χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Κι η λύση… είναι η Κεφαλονιά!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250